Zaključeno

FOTO: Ostali brez 70.000 evrov "zaslužka"

T.L.
21. 6. 2016, 10.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kriminalisti so stopili na rep kriminalni združbi, ki je služila s prepovedanimi drogami.

PU Murska Sobota
Zaključena obsežna preiskava s področja prepovedanih drog.

Od lanskega avgusta so murskosoboški kriminalisti preiskovali več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in več kaznivih dejanj omogočanja uživanja prepovedanih drog.

Preiskovali so tri hudodelske združbe, ki so bile dobro organizirane, delovale dolgoročno ter kontinuirano izvrševale kazniva dejanja, povezana s prepovedanimi drogami. V navedenem obdobju je bilo storjenih preko 100 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

Osumljeni 24 ljudi

Organizacija preprodaje je bila "v rokah" treh večjih dobaviteljev in je tekla preko treh organizatorjev preprodaje na drobno do več uličnih preprodajalcev. Skupaj je bilo osumljenih 24 oseb, starih med 22 in 47 let.

Minuli četrtek so policisti in kriminalisti opravili 19 hišnih preiskav na različnih lokacijah: na območju PU Murska Sobota 13, PU Maribor ena, PU Celje ena in PU Ljubljana štiri.

Droga je bila vredna 70.000 evrov

V petek so 12 osumljenih privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper 11 oseb odredil pripor, zoper eno osebo pa hišni pripor. Poleg tega je bilo za enega osumljenca razpisano iskanje in so ga prijeli danes, ko bo tudi priveden k preiskovalnemu sodniku.

V času preiskave so kriminalisti zasegli pet kilogramov konoplje, 220 gramov kokaina, 20 gramov amfetamina, nekaj tablet ekstazija in LSD-ja ter pištola, kalibra 7,65.

Če bi skupina zaseženo prepovedano drogo prodala na drobno, bi s tem zaslužila okrog  70.000 evrov.