Zapele so pesti

Incident na plaži: varnostnika zaradi psovke nad turista

R.T.
17. 6. 2016, 19.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Varnostnika sta ga udarila, davila in zmerjala z "srbskim psom". Dogodek je prijavil policiji.

Arhiv Svet24
Slika je simbolična.

Srbski mediji pišejo o incidentu, ki se je zgodil na črnogorski plaži v Budvi. Beograjčan Dragoljub Todorović (52) je tamkajšnji policiji podal prijavo zoper dva varnostnika, ki sta ga po njegovih besedah pretepla in žalila na nacionalni osnovi. 

Todorović trdi, da ga je eden od varnostnikov na plaži hotela Meastral z roko udaril po glavi, drugi pa davil in zmerjal s "srbskim psom". Policija obtožbe še preiskuje, saj je vseh 15 zaposlenih zanikalo, da bi do incidenta prišlo. 

Todorović pa trdi, da je bil v času incidenta na mestni in ne hotelski plaži ter da se zaradi dogodka v Črni gori ne počuti več varnega. 

"V torek sem ob 12. uri z ženo šel na plažo pod Maestralom. Ko smo prišli, so varnostniki dejali, da jeplaža zaprta, ker potekajo dela in da se preselimo na sosednjo, mestno plažo. To smo tudi naredili. Ko smo se namestili, sem opazil, da da varnostniki porivajo nek kajak, ki so ga pustili v naši bližini. Rekel sem jim, naj tudi drug kajak položijo preko, da ne bi zaprli še te plaže in to so tudi storili. Odšel sem v morje, ko sem opazil, da mi z razdalje 30 metrov eden od varnostnikov kaže, naj pridem," je za Alo povedal Todorović. Nadaljuje, da je med potjo glasno dejal: "V pi*** mat****, tudi v morju nimam miru."

Todorović trdi, da je prišel do varnostnika, ta pa ga je vprašal, zakaj mu je psoval mamo. "Rekel sem mu, da nisem izjavil tega,  on pa meni, naj spustim roke, potem pa me je s pestjo udaril v obraz. Drug varnostnik me je prijel za vratin mi rekel,d asem 'srbski pes' in da bom videl, kdo bo komu  'je*** mater'. Vprašal sem ju, ali sta normalna, ko je tisti, ki me je držal za vrat, znova skočil name. Potem so ga kolegi začeli umirjati z besedami - Stefane, nehaj, umiri se," pravi Todorović.  Dodal je še, da se tudi po prijavi dogodka policiji razmere niso umirile, saj sta sta dva uslužbenca varnostne službe provocirala njegovo ženo med sprehodom.