Tragično

Sodil nekdanji ženi: Slavičino truplo odvrgel na kraški planoti

R.T.
10. 6. 2016, 10.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Slavice, ki je bila pogrešana od konca aprila, ne iščejo več. Izginila je v Trstu, njeno truplo so našli v Sloveniji.

24. aprila je za Slavico Kostić izginila vsaka sled.

Slavica Kustić in Velimir Tomić

Poročali smo o tragičnem izginotju 38-letne Slavice Kostić iz Kučeva, ki je konec aprila nepričakovano izginila, potem ko je s svojim partnerjem Velimirjem prišla k mami na kavo, kasneje pa se je odpravila v Trst. Tam je živela in tudi skrbela za starejši par.

V Trstu pa se je usodnega 24. aprila za Slavico v Trstu izgubila vsaka sled. Slavičina mama je že tedaj posumila, da je s hčerinimi izginotjem povezan Slavičin bivši mož. 

In očitno je imela prav. Kot poročajo italijanski mediji, je nekdanji mož ubil Slavico in nato njeno truplo odvrgel na slovenski strani meje, ne neko kraško planoto. Nekdanji mož je umor že priznal, še piše Il Piccolo

Kaj se je dogajalo?

Slavica je 24. aprila prespala v hiši v Trstu, naslednji dan pa bi morala začeti z delom oskrbe ostarelih na območju Trsta. vendar na delovno mesto nikoli ni prispela.

Policisti so med preiskavo vrgli oko na podatek, da je isti dan na Hrvaško vstopil mož pogrešane Slavice. S pregledi so potrdili, da je osumljeni z avtom vstopil v Slovenijo, z vožnjo nadaljeval vse do Sežane in prestopil državno mejo v Italijo okoli 23.30 ure. Že čez štiri ure so ga zaznali na območju Sežane. Zjutraj pa je bil že v Srbiji.

Med preiskavo Slivičinega stanovanja v Trstu so forenziki našli sledi krvnih madežev in očitne sledi, da je nekdo poskušal te madeže oprati. Vse te ugotovitve so vse bolj utemeljevale sume, da bi lahko bil v izginotje pogrešane vpleten njen bivši mož, s katerim sta imela še nerazčiščene lastninske pravice glede skupnega premoženja – med drugim s stanovanjsko hišo na območju Trsta.

Kriminalisti so izvedli obsežen pregled terena, ki sta ga pokrivali bazni postaji Tomaj in Komen, saj so obstajali razlogi za sum, da bi bila lahko pogreša na žrtev kaznivega dejanja in da bi se lahko nahajalo njeno truplo na tem območju. Iskalna akcija na slovenski in italijanski strani državne meje ni bila uspešna, saj ni bilo najdenih nikakršnih dokazov o gibanju ali nahajanju pogrešane osebe na tem območju.

PU Koper
Na tej odlagališču gradbenega materiala v Krepljah pri Sežani so našli truplo.

Velimir prizna umor 

Včeraj pa se je zgodila preboj.  Osumljeni Velimir je priznal, da je umoril Slavico. Povedal je, da je truplo odpeljal s svojim avtomobilom preko bivšega mejnega prehoda Repentabor na ozemlje Slovenije ter ga odvrgel na odlagališču gradbenega materiala v bližini naselja Kreplje pri Sežani. Truplo je prekril z večjo količino tam najdenega gradbenega materiala in takoj zatem zapustil Slovenijo. Grozi mu najmanj 15 let zapora.

Koprski kriminalisti so nato včeraj popoldne na omenjeni lokaciji res našli odvrženo in zakopano truplo neznane ženske. Truplo je bilo odpeljano na Inštitut sodne medicine v Ljubljani, kjer bodo poskušali potrditi identiteto trupla ter ugotovi razloga smrti.

"Opisana kriminalistična preiskava znova dokazuje, da popoln zločin ne obstaja, da kriminal ne pozna državnih meja in da se kriminaliteti lahko enakovredno zoperstavljamo le s celovitim in nesebičnim sodelovanjem policij," so ob tem pripisali na PU Koper.