Pije in vozi

"Pet promilov" voznik tokrat bežal pred policisti

G.G.
7. 6. 2016, 13.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nadaljujemo z novimi alkoholno-vozniškimi prigodami 40-letnega avstrijskega Štajerca.

Profimedia
Pregloboko je pogledal v kozarec (fotografija je simbolična).

Včeraj smo poročali o 40-letnemu pijanemu vozniku, ki so ga konec marca v bližini Leobna zasačili pri vožnji brez vozniškega dovoljenja. Možak se očitno požvižga na kazni, saj so ga v ponedeljek še enkrat ustavili. Tudi tokrat je bil pijan in seveda brez vozniškega dovoljenja.

Ko je 40-letna štajerska pijandura v ponedeljek spet zapeljala na cesto, so ga policisti prepoznali in mu veleli naj ustavi. Zavedajoč se posledic je večkratni »alkoholni prekrškar« pohodil plin in ignoriral policijsko sireno in modro luč. Še več, bil je tako predrzen, da je poskušal policijski avto zriniti s ceste.

V bližini hiše njegovih staršev so policisti zablokirali pot in ga primorali, da ustavi. Toda s tem še ni bilo konec zapleta. Ubežnik je odrinil moža postave in zbežal peš. S precejšnjo količino alkohola v krvi pa ga pete niso nesel tako kot bi želel. Policista sta ga hitro dohitela in mu nadela lisice. Alkotest je tokrat pokazal 1 miligram alkohola v litru izdihanega zraka (2 promila), s čimer je bistveno zaostal za svojim dosežkom iz konca marca, ko je »pihnil« 5,24 promila.

Moški je star znanec policije. Že leta 2012 so mu odvzeli vozniško dovoljenje, ker so ga zasačili pijanega za volanom. Kazen bi se mu iztekla šele naslednje leto, a ni spoštoval sankcije. Kot kaže pa ga globe še vedno ne ganejo.