Umorjena slovenska državljanka

Strela sta se slišala še po telefonu

G.G.
7. 6. 2016, 10.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Gradcu se je včeraj popoldne zgodil grozljiv zločin. 53-letni bosanski državljan je dvakrat ustrelil svojo ženo, slovensko državljanko Rosando C.-S.

Tako so iz stanovanja odnesli truplo slovenske državljanke Rosande.

Točno ob 14.44 je graška policija prejela klic na pomoč. Klicala je ženska, ki je vsa prestrašena sporočila, da se je pred podivjanim možem zatekla v spalnico. Takoj zatem sta se po telefonu slišala dva strela.

Policisti in reševalci so pohiteli do graškega naselja Kalsdorf, od koder je klicala 53-letna ženska. Ko so jo našli ležati v mlaki krvi, je bila slovenska državljanka Rosanda C.-S. že mrtva.

In kje je bil morilec? Prva sta na kraj zločina prispela lokalna policista in previdno vstopila v stanovanje na Kindergartenweg 7, poroča Kleinezeitung. V dnevni sobi sta zagledala moškega, ki je apatično sedel na kavču in bolščal v televizor. Brez težav sta ga nemudoma vklenila in nadaljevala s pregledom stanovanja. V spalnici sta našla žrtev in pištolo, s katero je moški, gre za 53-letnega bosanskega državljana, Hussein C.-S., ustrelil ženo, s katero sta v zadnjih tednih živela ločeno.

Glavna protagonista dogajanja sta se v Kalsdorf preselila jeseni lani. Hussein je kmalu pokazal svojo temno stran, so povedali sosedje, ki so iz njunega stanovanja večkrat slišali krike. Rosanda je sosedom tudi potožila, da jo Hussein pretepa in ji grozi.