Nove informacije

Tragedija v celjskem CityCentru: otrok segel na drsni del ograje ...

R.T.
16. 5. 2016, 09.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Včeraj smo poročali, da se je v celjskem trgovskem centru CityCenter v soboto nekdaj pred 14. uro pri padcu hudo poškodoval otrok.

Google maps
Do tragičnega dogodka je prišlo v celjskem CityCentru.

Otrok, ki je stal ob stekleni ograji v zgornjem nadstropju trgovine, naj bi po za zdaj zbranih podatkih z rokami segel na drsni del ograje tekočih stopnic in pri tem padel z višine približno osmih metrov v globino v prazen prostor med drsnimi stopnicami in stekleno ograjo (po naših podatkih iz drugega nadstropja trgovine H&M). Pri padcu se je izredno hudo poškodoval. Po poročanju časnika Večer je bil deček v nedeljo v umetni komi.

Po neuradnih informacijah naj bi tekoče stopnice delovale brezhibno.

Splet okoliščin

Štiriletnika so takoj po dogodku z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Celje, nato pa s helikopterjem v Univerzitetni klinični center v Maribor. Po trenutno zbranih podatkih je tuja krivda izključena. Vse kaže, da je šlo za splet izredno nesrečnih okoliščin. V upravi trgovskega centra so v izjavi za javnost zapisali, da nesrečni dogodek iskreno obžalujejo, staršem ponesrečenega dečka pa izrekajo sočutje in mu želijo uspešno okrevanje.

Preiskava o nesrečnem dogodku še poteka.

Kako je poskrbljeno za varnost

Naši bralci na družabnih omrežjih opozarjajo, da za varnost ob tekočih stopnicah ni poskrbljeno, drugi pa opozarjajo, da je v omenjenem centru (pre)pogosto opaziti otroke, ki brez nadzora staršev tekajo naokoli ter da starši trgovske center velikokrat zamenjajo za otroška igrišča.