SVETOVNI PODVIGI

Ponudil ji je pomoč in jo okradel

ss
9. 5. 2016, 17.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Svet24

10 Celjski policisti so na Blagovni obravnavali tatvino prikolice za prevoz konjev. Neznani storilec je konjeniško društvo oškodoval za okrog 3000 evrov.

9 Policisti PP Radlje ob Dravi so kazensko ovadili 38-letnega Mariborčana, ki je na Zgornji Kapli dlje časa kradel dele s parkiranega delovnega stroja – ker je doma sestavljal podobnega. Skupna vrednost nakradenih predmetov znaša okrog 3000 evrov.

8 V okolici Trebnjega je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel tri lovske puške. Po oceni lastnika je škode za okrog 6000 evrov.

7 Iz hiše v okolici Krškega so neznanci ukradli zlat nakit, kovance, denar, dve pištoli in naboje. V tem primeru je škode za okrog 4000 evrov.

6 Pomurski policisti so pridržali moškega, ki je pijan razgrajal v gostinskem lokalu in žalil natakarico, pomiril pa se ni niti po prihodu patrulje na kraj.

5 Na območju naselja Slap v občini Vipava je nekdo ukradel tri glinena cvetlična korita s posajenimi cipresami, v bližini pa je poškodoval še dve ulični svetilki. Lastnik je oškodovan za okrog 420 evrov.

4 Na mejnem prehodu Dobovec so policisti pri 35-letni voznici iz Rogaške Slatine zaplenili 20 kilogramov tobaka. Kršiteljico čaka postopek pri prekrškovnem organu finančne uprave.

3 Kranjčanka je policistom prijavila, da je do nje na Zlatem polju pristopil neznanec in jo prosil za pet evrov drobiža. Ker neznanec denarja ni dobil, je odrinil oškodovanko, jo okradel za 50 evrov in ji vzel cigarete.

2 V okolici Brežic so policisti ustavili 43-letnega domačina v volkswagnu passat in ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na avtu pa je imel nameščene registrske tablice drugega vozila. To pa še ni vse, saj je bil za možakarja razpisan tudi ukrep privedbe na prestajanje zaporne kazni. Policisti so avto kršitelju zasegli in ga pospremili v zapor.

1 Radovljiški policisti so obravnavali prijavo računalniške goljufije. Ugotovili so, da je oškodovanko po telefonu poklical domnevni predstavnik centra za pomoč uporabnikom večjega tujega računalniškega podjetja in ji natvezil, da so na njenem računalniku zaznali napake, ki jih z oddaljenim dostopom lahko popravijo. Ponujeno storitev je oškodovanka sprejela in si na računalnik namestila predlagano programsko opremo, klicatelju pa je vmes posredovala še več drugih podatkov, ki so storilcu omogočili prikrit dostop do sredstev na njenem bančnem računu. Mojster je z dejanjem žrtev oškodoval za nekaj sto evrov.