Črna kronika

Gašpar Mišič ugnal Luko Koper

G.G./STA
20. 4. 2016, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Gašpar Gašpar Mišič, ki je tožil Luko Koper zaradi razrešitve z mesta predsednika uprave aprila 2014, je na prvi stopnji dobil tožbo. Okrožno sodišče je ugotovilo, da je sklep nadzornega sveta ničen. V Luki se bodo na sodbo pritožili.

Arhiv Svet24
Gašpar Mišič je lahko zadovoljen.

"Okrožno sodišče je ugotovilo, da je sklep nadzornega sveta ničen. Iz sodbe izhaja, da se niti nadzorni svet sam ni mogel odločiti, zakaj so ga razrešili. Sodišče pa je dodalo, da ni pristojno za iskanje razloga za razrešitev," je za spletne Finance povedal njegov odvetnik Uroš Križanec.

Iz Gašpar Mišičeve odvetniške družbe Sibinčič Križanec Medak so medtem sporočili, da bodo sodbo Okrožnega sodišča v Kopru podrobno predstavila na četrtkovi novinarski konferenci v Ljubljani.

V Luki Koper se bodo po pisanju portala na sodbo pritožili. Kot so za Finance med drugim povedali v družbi, je nadzorni svet pri razrešitvi deloval z največjo možno mero skrbnosti in previdnosti. Pri pripravi vsebine sklepa o razrešitvi je sledil pravni pomoči odvetniške pisarne Senica ter naknadno pridobil tudi pravno mnenje neodvisnih strokovnjakov, ki so potrdili zakonitost izglasovanega sklepa.