Črna kronika

Maribor: vodja pravosodnih policistov ovaden zaradi mobinga

J.P./STA
11. 4. 2016, 09.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Mariborski policisti so konec marca zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja šikaniranja na delovnem mestu kazensko ovadili vodjo pravosodnih policistov v Zavodu za prestajanje kazni zapora (ZPKZ) Maribor Dejana Čeha.

Dolenjski list
Kriminalistična preiskava je stekla po poročanju medijev o incidentu na novoletni zabavi.

Na novoletni sindikalni zabavi zaposlenih v mariborskem zaporu decembra 2014 naj bi pravosodni paznik s pestjo v obraz udaril vodjo pravosodnih policistov zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja. O dogodku so bili obveščeni direktor zapora Ivan Šilec, direktor Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj in pravosodni minister Goran Klemenčič.

O nadaljnjih ukrepih ne razmišljajo

Podržaj je po pisanju Večera že februarja lani obema vpletenima izrekel opomin pred izredno odpovedjo delovnega razmerja. Po informacijah časnika so kriminalisti vpletene po objavi njihovega članka zaslišali in zoper Čeha spisali kazensko ovadbo zaradi šikaniranja in ne spolnega nadlegovanja, ker za to naj ne bi bilo dovolj dokazov.

Na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij o morebitnih nadaljnjih ukrepih zoper Čeha še ne razmišljajo, saj, kot so pojasnili za Večer, še niso seznanjeni, da bi bila zoper kogarkoli podana kazenska ovadba. "O nadaljnjih postopkih v zvezi z omenjeno zadevo bomo odločali, ko bomo pridobili vse potrebne informacije," so sporočili.

Na dogodek, predvsem pa na ukrep, ki je bil izdan pravosodnemu policistu, so se odzvali tudi v sindikatu zaposlenih v državnih organih Slovenije (SDOS). Predsednik sindikata Franci Verk je zadovoljen, da je policija korektno opravila svoje delo, čudi pa ga, da poveljnik ni bil kazensko ovaden še za kaznivo dejanje spolnega nasilja, saj obstajajo izjave prič, ki so to potrdile policiji, še piše Večer.