Črna kronika

V Ljubljani v prometni nesreči nastradal otrok, policisti iščejo voznico

R.T.
27. 2. 2016, 10.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

26. februarja ob 18.10 uri se je na Dimičevi ulici pri hišni št. 2 v Ljubljani pripetila prometna nesreča, ki jo je zaradi nepravilnega prečkanja vozišča izven prehoda za pešce povzročil pešec - 12-letni otrok.

Profimedia
Pešec je v trčenju utrpel lahke telesne poškodbe.

Po do sedaj znanih podatkih je bila v nesreči udeležena starejša neznana voznica, z daljšimi lasmi, oranžne barve, ki je vozila manjši osebni avtomobil, srebrne barve, neznane znamke in neznanih registrskih oznak.

Po trčenju je voznica izstopila iz vozila in otroku ponudila pomoč, vendar je ta ponujeno pomoč odklonil z navedbo, da ni poškodovan in odšel s kraja. 

Neznana voznica je vozila po Dimičevi ulici iz smeri Kranjčeve proti Dunajski cesti, takrat pa je pešec prečkal vozišče izven prehoda za pešce iz njene leve strani, tako da ga je zadela s sprednjo stranjo vozila.

Po trčenju je voznica izstopila iz vozila in otroku ponudila pomoč, vendar je ta ponujeno pomoč odklonil z navedbo, da ni poškodovan in odšel s kraja. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je pešec v trčenju utrpel lahke telesne poškodbe.

Policisti naprošajo vse, ki bi karkoli vedeli o okoliščinah prometne nesreče oziroma pozivajo neznano voznico omenjenega vozila, da za razjasnitev okoliščin prometne nesreče sporoči podatke na Postajo prometne policije Ljubljana (01/583 88 20) ali interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.