Vreme

Danes bo še snežilo, jutri ne več

STA
27. 2. 2016, 09.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Dopoldne bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici države. Sprva bo lahko snežilo do nižin, nato pa se bo meja sneženja postopoma dvigala. Čez dan bo prevladovalo oblačno vreme, manj oblačnosti bo na vzhodu, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

STA
Sprva bo lahko snežilo do nižin, nato pa se bo meja sneženja postopoma dvigala.

Predvsem v zahodnih krajih bodo občasne padavine, ki se bodo v noči na nedeljo prehodno okrepile. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 11 stopinj Celzija. Jutri bo prevladovalo oblačno vreme. Na vzhodu bo povečini suho. Drugod bodo občasne padavine. Meja sneženja bo nad 1000 metri nadmorske višine. Ponekod na Kočevskem, Notranjskem in Idrijsko-Cerkljanskem bo v zgodnjih jutranjih urah možna poledica. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 7, najvišje dnevne od 5 do 10, na Primorskem do 13 stopinj Celzija. Ob morju bo zapihal jugo, ki se bo čez dan postopoma obračal na burjo. Proti večeru se bodo padavine okrepile in razširile nad večji del države. Burja se bo okrepila.

Obeti: V ponedeljek bo oblačno in sprva deževno. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo čez dan ponehala. V torek bo zmerno do pretežno oblačno. V zahodni polovici Slovenije lahko pade kakšna kaplja dežja.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo je šibko območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa se poglablja novo ciklonsko območje. Z jugovzhodnim vetrom pri tleh k nam še doteka razmeroma hladen in precej vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih zahodno in južno od nas prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami. V Kvarnerju bo zapihal jugo. V krajih severno in vzhodno od nas bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Jutri bo v krajih vzhodno od nas zmerno do pretežno oblačno. Drugod bo oblačno. Predvsem v krajih zahodno in južno od nas bodo občasne padavine. V Kvarnerju se bo krepil jugo.

Biovreme: Vremenski vpliv bo obremenilen, z vremenom povezane težave bodo pogoste, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.