Svet

Doma pobil svojo družino

STA
27. 2. 2016, 09.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nek moški je v petek v ameriški zvezni državi Washington na svojem domu pobil štiri ljudi. Po nekajurnem policijskem obleganju hiše je moški stopil iz hiše in ustrelil še sebe. Policija v Kansasu je medtem objavila možen motiv četrtkovega pokola v tovarni kosilnic.

Arhiv Svet24
Družina naj bi bila navdušena nad orožjem, zato sosedje niso posvečali posebne pozornosti, ko so zaslišali strele.

Moški je najprej pobil štiri ljudi, večinoma naj bi šlo za člane njegove ožje družine, nato pa poklical znanca policista in mu povedal, kaj je storil. Policija je obkolila hišo na podeželju kakih 30 kilometrov stran od Seattla in se več ur pogajala s strelcem, a ta se je na koncu ubil. Pokol je preživelo 12-letno dekle, ki so ga odpeljali v bolnišnico.

Sosedje so lokalnim medijem povedali, da so v hiši živeli mož in žena ter dva najstnika, ki ju je ženska posvojila v svojem prejšnjem zakonu. Ženska je imela tudi hčerko, ki jo je dobila na Kitajskem. Njen mož je bil samostojni podjetnik, pred kratkim pa naj bi se zaradi nečesa zdravil. Družina naj bi bila navdušena nad orožjem, zato sosedje niso posvečali posebne pozornosti, ko so zaslišali strele.

Facebook
Cedric Ford

Le dan prej je 38-letni Cedric Ford v tovarni kosilnic v Kansasu pobil tri ljudi, ranil pa jih je skupaj 14. Policija domneva, da je bil povod za napad sodna odločba o prepovedi približevanja, ki jo je dobila 28-letna Sarah Hopkins, s katero sta živela skupaj in imela dva otroka.

Ford je na poti do tovarne, v kateri je bil zaposlen, ranil dve osebi, v tovarni pa bi jih pobil še več, če ne bi bilo hitrega ukrepanja šefa lokalne policije v kraju Hesston Douga Schroderja, ki je napadalca sam ubil, ne da bi čakal na okrepitve.

Ford je mrtev, njegovo dekle pa za zapahi. Obtožujejo jo, da je morilcu kupila in dala orožje. Ford ga legalno ni mogel kupiti, ker ima dolgo kartoteko iz Floride, kjer je živel prej, zaradi nasilništva pa so ga zaprli tudi v Kansasu. Hopkinsova trdi, da ni imela druge izbire, kot da kupi orožje, saj naj bi ji Ford grozil, da jo bo zadavil.