Črna kronika

V porodnišnici ji je ukradla dojenčico

M.J.
27. 2. 2016, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Hči Celeste Nurse iz Južnoafriške republike je bila ugrabljena tri dni po porodu. Mati jo je iskala več let, na koncu pa je ugotovila, da hodi z njeno hčerko v isto šolo in da sta celo najboljši prijateljici.

YouTube

37-letna Celeste Nurse iz Južnoafriške republike se je na sodišču soočila z žensko, ki naj bi ji pred 19-leti ugrabila hči Zaphany. Na sodišču je dejala, da je ležala v bolnišnični sobi tri dni po porodu s carskim rezom. V sobo je vstopila ženska, oblečena kot medicinska sestra. Otrok je jokal, ženska pa je vprašala Celeste, če jo lahko vzame. Celeste je potrdila, da lahko. Kasneje pa je v sobo prišla prava medicinska sestra in vprašala kje je otrok.

Šokirana Celeste je skupaj z medicinsko sestro preiskala celotno bolnišnico. Otroka niso našli. To je bila leta 1997. Celeste je v tem času rodila tri otroke. Vmes se je ločila, prebolela raka in se ponovno poročila. Zaphany pa ni nikoli pozabila. Iskala jo je, vsako leto pa je tudi praznovala njen rojstni dan.

Leta 2009 pa je dobila klic. Ženska na drugi strani telefonske linije je od nje zahtevala približno 30.000 evrov za informacije o Zephany. Celeste se je z žensko dogovorila za sestanek v živo in o vsem obvestila policijo. No, ženska, ki jo je klicala na sestanek ni nikoli prišla.

»Nikoli nisem izgubila upanja. Vedela sem, da je moj otrok tam nekje in da ga bom našla in vrnila domov,« je leta 2010 dejala Celeste. Njena hči Cassidy pa je hodila v šolo skupaj z dekletom, ki ji je bila sila podobna. Postali sta najboljši prijateljici, celo stanovali sta v bližini. Celeste pa je posumila, da bi to dekle lahko bila njena Zephany.

Dekle so povabili v McDonald's in jo vprašali, kdaj je rojena. Celeste je raziskovala dalje in ko je zbrala dovolj podatkov o dekletum se je obrnila na policijo in zahtevala tudi DNK test, ki je prejšnje leto pokazal, da je dekle resnično njena hči.

Ženska, ki je skrbela za dekle, je sedaj na sodišču. Trdi, da jo je posvojila, ker sama ni mogla zanositi. Dejala je tudi, da so ji med posvojitvijo dejali, da naj bi se mati odrekla hčeri. Oblasti sumijo 50-letno žensko, katere imena zaradi pravnih razlogov niso razkrili, da je bila prav ona tista, ki je Zephany ukradla v bolnišnici.