Črna kronika

Kako se je Zdravkovo truplo znašlo v smetnjaku?

P.K.
27. 2. 2016, 15.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Še vedno se veliko govori o smrti Zdravka Bremca z Goriškega. Ni namreč še jasno, zakaj je umrl, a kot je videti zdaj, naj smrt ne bi nastopila zaradi nasilja. Mnogi so pretreseni.

Svet24
To je gora smeti – prizorišče najdbe trupla, ki je menda v Staro Goro prišlo z vsebino zabojnikov iz Nove Gorice.

Kot so nakazovali prvi izsledki kriminalistične preiskave, bi lahko bil Zdravko umorjen. Na to je napeljevala vbodna rana na njegovem zatilju. Spomnimo, njegovo truplo so minuli torek našli na odlagališču odpadkov v Stari Gori.

Google maps
Zdravko je pokopan na pokopališču v Lokovcu.

Razjasnitev ozadja

Delavec ga je opazil med kupom smeti, ki ga je prelagal. Takoj so o najdbi obvestili policijo, a ta še vedno nima točnega odgovora na vsa vprašanja v zvezi z Bremcem. Kot namreč sporočajo iz novogoriške policije, še potekajo preiskovalna dejanja, prav tako policisti in kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil, da bi razjasnili vse okoliščine.

Povedo tudi, da uradno še niso bili seznanjeni z rezultati obdukcije, ki je bila odrejena, so pa do ljudi vseeno nekako prišli prvi podatki o tem, kaj so ugotovili obducenti, in sicer da po vsej verjetnosti ni šlo za umor, ampak je Zdravko umrl naravne smrti. Rane in poškodbe, ki jih je imel, naj bi sicer res nastale med stiskanjem odpadkov v času prevoza s smetarskim tovornjakom, a to ni bil vzrok smrti. Ta je morala nastopiti že prej, verjetno z zdravstvenim vzrokom. »Morda ga je pa kap,« komentira Lokovčan, njegov sovaščan. 

P.K.
Lokovčani so pretreseni.

Ljudje ugibajo 

Še vedno najbolj bega to, kako se je možakar znašel v smetnjaku. Je morda vanj padel pri odlaganju smeti zaradi slabosti? Ga je morda nekdo, ki ga je našel mrtvega, tja odložil? Vse to se sprašujejo domačini. Mladega upokojenca so v nedeljo in ponedeljek sicer še videli tako v Lokovcu kot v Novi Gorici, kjer živi njegova mama Adela. Nato pa se v povezavi z Zdravkom Bremcem začnejo dogajati nepojasnjene stvari. 

»In to nas najbolj boli; da ne vemo, kaj se mu je zgodilo. Bil je prijazen možakar. Verjamem, da mu ni nihče želel hudega, zato se mi ni zdelo verjetno, da bi bil umorjen, razumeti pa tudi ne morem, kako se je znašel v zabojniku,« komentira njegov sokrajan.

P.K.
Truplo je bilo najdeno med smetmi na odlagališču Stara Gora.

Pokopali so ga

Tako kot on so tudi drugi prebivalci Lokovca nad Čepovanom, tam je namreč Zdravko živel zadnja leta, precej pretreseni. Čudno se jim zdi, da bi bil ta scenarij, da je umrl naravne smrti in se znašel v smetnjaku, mogoč. Možno je, da resnice o tem, kaj se je zgodilo 59-letnemu Zdravku, ne bodo izvedeli nikoli. Včeraj so se svojci in drugi na pokopališču v Lokovcu od njega poslovili s kopico vprašanj v svojih mislih.