Črna kronika

Vratolomna vožnja po gorenjski avtocesti - 26-letnik bo morda moral celo v zapor

D. B.
7. 1. 2016, 12.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Se spomnite 26-letnega Jeseničana, ki je oktobra lani po gorenjski avtocesti brez veljavnega vozniškega dovoljenja z osebnim avtomobilom vozil predrzno in brezobzirno?

Zajem zaslonske slike
V eni od nevarnih situacij je osumljenec hitrost vožnje na avtocesti nenadoma zmanjšal pod 50 km/h.

Gorenjski prometni policisti so ga zdaj zaradi nevarne vožnje ovadili, grozi pa mu denarna kazen ali zapor do treh let. Jeseničan pri vožnji ni upošteval pravil o prehitevanju in varnostni razdalji, med Vodicami in Brnikom pa je s svojo brezobzirno vožnjo povzročil več nevarnih situacij, ki bi lahko, če ostali udeleženci v prometu ne bi ustrezno ravnali, povzročile prometne nesreče.

Jeseničan je začel nevarno voziti pri cestninski postaji Torovo, ko je z osebnim avtomobilom dohitel in prehitel dva druga voznika. Po manevru je zapeljal pred njiju in nenadoma zelo zmanjšal hitrost vožnje. V izogib trčenju je voznik za njim z voznega pasu zato hitro zapeljal na prehitevalni pas in se po njem poskušal varno odpeljati mimo osumljenca, ki pa mu tega ni pustil.

Med prehitevanjem je namreč na prehitevalni pas z delom vozila zapeljal in se po njem vozil tudi sam. Po nekaj deset metrih take vožnje je osumljenec tega voznika vendarle spustil naprej, potem pa ga je do priključka Brnik močno in večkrat nevarno oviral s kombinacijo pospeševanja, prehitevanja, zaviranja in zapiranja. V eni od nevarnih situacij je osumljenec hitrost vožnje na avtocesti, ki je sicer omejena na 130 km/h, nenadoma zmanjšal pod 50 km/h, nesreči oz. naletu pa so se vozniki za njim izognili s pravočasnim reagiranjem.