Črna kronika

Trojica smrkavcev terorizirala prebivalce Ljubljane

G.G.
25. 11. 2015, 12.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Prejšnji četrtek so sredi belega dne trije smrkavci napadli moškega na Celovški cesti v Ljubljani.

Fotografija je simbolična.

Nekaj časa so mu sledili, nato pa ga obstopili. Eden od najstnikov je iz žepa povlekel nož in moški je poskušal zbežati. Eden od zelencev ga je dohitel, ga prijel za ramo in ga poskušal zadržati. Moški je bi dovolj odločen in močan ter se je iztrgal iz njegovega prijema.

Moški je stopil do policistov in natančno opisal napadalce. Policisti so jih hitro izsledili v Dražgoški ulici. Ko so jih izprašali, so ugotovili še, da so bili istega dne na delu že na Grubarjevem nabrežju, kjer so oropali mlajšega fanta. Ukradli so mu mobilni telefon.

Kljub njihovi mladosti, gre za dva mladoletnika in enega otroka, se lahko dva izmed njih že pohvalita s kriminalno preteklostjo. Eden od mladoletnikov je osumljen že treh ropov, enkrat pa je v izsiljevanju sodeloval skupaj z zgoraj omenjenim otrokom.

15-letnemu mladoletniku so policisti odvzeli prostost, otroka in drugega mladoletnika pa so po opravljenih razgovorih predali zakonitim zastopnikom. 15-letnik je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil hišni pripor.