Črna kronika

Strelski obračun blizu osrednje železniške postaje

STA
9. 11. 2015, 17.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Neznani storilec je danes zgodaj zjutraj blizu železniške postaje Penn Station v središču Manhattna ustrelil tri moške in skupaj s še dvema moškima pobegnil z osebnim avtomobilom. Do obračuna, ki ga ta del New Yorka ne pozna že dolga leta, je prišlo okrog 6. ure zjutraj po krajevnem času.

Reuters
Postrelil jih je moški s kapuco.

Priče pravijo, da so bili trije moški v bližnji restavraciji hitre prehrane McDonald's na 8. aveniji in 35. ulici, nakar je k njim pristopil obilnejši moški pokrit s kapuco. Ko je trojica zapustila restavracijo, je stopil za njimi in jih postrelil tik pred vhodom na postajo podzemne železnice.

43-letni Angel Quinones je dobil smrtno strelno rano v glavo in je izkrvavel na stopnicah do postaje podzemne železnice. 45-letni William Lamboy je dobil rano v vrat in trebuh, 48-letni Eddie Torres pa je bil zadet v nogo.

Newyorški mediji poročajo, da so bili ustreljeni pacienti bližnje klinike za zdravljenje odvisnosti z metadonom. Restavraciji McDonalds, kjer so se srečali pa pravijo "zombi McDonalds", ker je vedno polna narkomanov ali odvisnikov na zdravljenju.

Policija nima informacij, da bi bilo streljanje povezano s kliniko, ne izključuje pa mamilarskega obračuna, do katerega je prišlo v zelo živahnem in tudi turističnem predelu mesta v neposredni bližini dvorane Madison Square Garden.