Črna kronika

V Solkanu pijana voznica zbila deklico

STA
26. 10. 2015, 11.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V soboto popoldne se je v Solkanu zgodila prometna nesreča, v kateri je 54-letna voznica osebnega avtomobila trčila v 42-letnega moškega in deklico, oba kolesarja.

Reuters
Kasneje so deklico s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Utrpela sta telesne poškodbe, so sporočili z novogoriške policijske uprave. V preizkusu alkoholiziranosti se je izkazalo, da je voznica vozila pod vplivom alkohola.

Policija je bila o nesreči obveščena malo pred 16.30. Ugotovila je, da je do nesreče prišlo, ko je voznica pripeljala do desnega nepreglednega ovinka in z vozilom zapeljala naravnost v trenutku, ko so iz nasprotne smeri pravilno pripeljali trije kolesarji - 42-letnik in dva otroka. Voznica je naprej trčila v 42-letnega kolesarja, ki je skupaj s kolesom padel na pločnik in utrpel lahke telesne poškodbe. Nato je še čelno trčila v otroka, ki je utrpel hude telesne poškodbe.

Prometni policisti bodo zoper voznico podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Poškodovancema so na kraju nesreče nudili prvo pomoč in ju odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Reševalcem in policistom so pomagali tudi novogoriški poklicni gasilci. Kasneje so deklico s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Test alkoholiziranosti je pokazal, da je imela voznica osebnega avtomobila 1,27 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so v zvezi z nesrečo obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici. Prometni policisti bodo zoper voznico podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.