Črna kronika

Svetovni podvigi: Pišem vladi

M.R.
5. 10. 2015, 17.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia

10 V garažni hiši na Krožni cesti v Kopru je nekdo z osebnega avtomobila znamke Honda Civic ukradel vsa štiri kolesa. Lastnik je oškodovan za okrog 1800 evrov.

9 Mariborski policisti so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka na Žitni ulici. Oškodovanec pogreša za 4000 evrov športnega orodja in rekvizitov.

8 V okolici Postojne je v neznano izginilo 12 kubičnih metrov jelk. Lastnica je oškodovana za približno tisočaka.

600 evrov škode so pridelali neznanci z vlomom v hladilnico gostinskega lokala v Kromberku, od koder so ukradli pljučno pečenko in pršut.

7  V Kanalu ob Soči so neznanci poškodovali več luči javne razsvetljave. Vandali so z divjanjem v okolici tamkajšnjega pokopališča in mrliške vežice povzročili za okrog 300 evrov škode.

6 Štajerski policisti so na Framu intervenirali na avtobusu romunskih registrskih oznak, saj sta se sprla dva potnika, Romuna, stara 19 in 21 let, ker je mlajši starejšemu med spanjem odprl zadrgo na hlačnem žepu in mu ukradel 250 evrov. Ko se je oškodovanec zbudil, pa ga je osumljeni še udaril v obraz. Sledi kazenska ovadba zaradi drzne tatvine.

5 Na območju Kromberka pri Novi Gorici so neznanci vlomili v hladilnico gostinskega lokala. Izginilo je za približno 600 evrov pljučne pečenke in pršuta.

4 V okolici Nove Gorice sta se soseda sprla zaradi gradnje zidu. Eden si je na licu mesta prislužil globo zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru, glede zemljiškega spora pa so policisti obema svetovali, naj obiščeta sodišče.

3 Jeseniški policisti so ugotovili, da si je domačin, ki je minuli teden podal prijavo ropa, zadevo gladko izmislil. Tablični računalnik, denar in zdravila, ki naj bi mu jih kriminalci vzeli, je namreč izgubil sam. Sledi kazenska ovadba zaradi lažne prijave.

2 V Sežani so imeli policisti opravka s prav posebnim primerom. Enaintridesetletnega domačina, ki se je na ukaze požvižgal, so iz avta izbezali oziroma mu preprečili nadaljnjo vožnjo tako, da je eden od policistov razbil steklo voznikovih vrat. V avtu je možakar skrival predmete, ki so izvirali iz vloma na območju Lipice, ki so ga policisti obravnavali nekoliko prej, našli in zasegli pa so še manjšo količino heroina. V nadaljevanju so ugotovili, da je 31-letniku pri vlomu pomagala 27-letna partnerica, ki so jo možje postave prav tako pridržali, v postopku pa je policistom sama izročila 133 kosov sladoleda, ki sta ga s partnerjem ukradla. Sledijo ustrezni ukrepi.

1 V vložišče vladne palače je prispela pisemska pošiljka s sumljivo vsebino, ki je zaudarjala. Ljubljanski policisti so zavarovali okolico, smrdljivo vsebino pa poslali na analizo, ki je pokazala, da snov ni nevarna za zdravje in življenje ljudi. Neuradno je šlo za drek.