Črna kronika

Pijanec za konec zvrnil samega sebe

Samo Strel
28. 9. 2015, 16.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24

10 V Ankaranu je lastnik čolna ostal brez okrog tisoč evrov vrednega priklopnika za vleko znamke Elebi.

9 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

8 V Šoštanju pri Velenju so policisti obravnavali vlom v starejšo hišo, ki jo obnavljajo. Lastnik pogreša več radiatorjev, vrednih več sto evrov.

7 Novogoriška policijska uprava je prejela prijavo, da je v Selih nad Podmelcem v občini Tolmin medved poškodoval čebelnjak. Zver je z lomastenjem povzročila za okrog 550 evrov škode.

6 V Mariboru je neznanec vlomil v trgovino z ribiško in lovsko opremo ter ukradel več kosov orožja.

5 Iz trgovine v Sežani so lopovi ukradli štiri motorne žage, skupaj vredne okrog 1600 evrov, pobrali pa so tudi blagajniški minimum – 146 evrov.

4 Ljubljanski policisti so obravnavali vlom v novogradnjo na območju Viča. Tatovi so odnesli belo tehniko; hladilnik, pralni stroj, indukcijsko ploščo, pečico in pomivalno korito. Škode je za okrog tri tisoč evrov.

3 V eni od portoroških igralnic je k obiskovalki pristopil moški in ji dejal, da potrebuje denar. Ženska je v rokah držala 400 evrov, moški pa ji je izročil osebni dokument in dejal, da bo bankovce samo pokazal ženi, v naslednjem trenutku pa je stegnil prste po denarju in se izgubil. Policisti so storilca, 25-letnega Hrvata, kmalu prijeli in ga kazensko ovadili.

2 Na avtobusni postaji v Postojni so se nepridipravi poskušali dokopati do blagajne, kar pa jim ni uspelo, so pa z rovarjenjem vseeno povzročili za približno tisoč evrov škode.

1 Piranski policisti so imeli v postopku pacienta, ki so mu um povsem razjedli maligani. Potem ko natakarica 53-letnega domačina, ki je več kot očitno pregloboko pogledal v kozarec, ni hotela več postreči, je padel s stola, nato pa se je nekako zavlekel v sosednjo ulico, kjer je zadremal do prihoda policistov. Pred prihodom modrih angelov je pijanček še grozil domačinki, za kar so mu izdali plačilni nalog, nato pa ga je patrulja odpeljala v izolsko bolnišnico na pregled, ker je tožil zaradi bolečin v kolenu.