Črna kronika

Med počitnicami sta kradla po Ljubljani

STA
3. 9. 2015, 14.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ljubljanski policisti so prejšnji četrtek prijeli 17-letnega Ljubljančana, ki je v sostorilstvu s 13-letnikom izvršil najmanj šest kaznivih dejanj zoper premoženje.

Thinkstock

17- in 13-letnik sta 11. julija na Trgu francoske revolucije na parkirišču od znanca in njegovega prijatelja zahtevala denar in telefon. Svojo zahtevo sta podkrepila z grožnjo in udarci. Ker je oškodovancu med dogodkom uspelo pobegniti in je mimoidočega zaprosil, da pokliče policijo, sta tudi storilca s kraja zbežala, odtujila pa sta 15 evrov.

23. julija sta v večernem času na Šuštarjevem nabrežju z uporabo sile poskušala odtujiti kolo s pomožnim motorjem. 13-letnik, ki je uporabljal skuter, je zaustavil oškodovanca in njegovega prijatelja, ki sta se vozila s vsak svojim kolesom s pomožnim motorjem. Od njiju je zahteval, da mu posodita telefon, čemur sta se izogibala z izgovori, da imata prazne račune. S tem se seveda 13-letnik ni zadovoljil in je od oškodovanca zahteval, da preveri stanje, nato pa mu kar sam iztrgal telefon iz rok in ugotovil, da ima sklenjeno naročniško razmerje. Osumljeni je opravil nekaj klicev, nato pa oškodovancu vzel kolo in se z njim odpeljal. Čez čas se je vrnil nazaj skupaj s 17-letnikom, med tem pa je oškodovanec že obvestil svoje starše. Vsi štirje so se nekaj časa med sabo pregovarjali, nato pa sta osumljenca pričela oškodovanca udarjati po telesu, ker je od njiju zahteval, da mu vrneta kolo. V nekem trenutku pa je oškodovancu nekako uspelo pograbiti kolo s pomožnim motorjem in ga spraviti v pogon. Njegov prijatelj se je takoj odpeljal za njim.

10. avgusta  sta na Zaloški cesti odtujila kolo z motorjem znamke Peugeot Speedfight. Poškodovala sta kontaktno ključavnico krmila in ga spravila v pogon. Z dejanjem sta lastnika oškodovala za 1700 evrov.

12. avgusta sta oškodovanki odtujila torbico z vsebino. S skuterjem sta se ji pripeljala izza hrbta in iz košare na kolesu odtujila torbico z vsebino, Z dejanjem sta jo oškodovala za približno 600 evrov.
Na enak način sta dejanje ponovila 20. avgusta na Opekarski cesti. Z dejanjem sta oškodovanko oškodovala za 300 evrov.

19. avgusta pa sta na Metelkovi ulici v Ljubljani ponovno odtujila kolo s pomožnim motorjem, tokrat je oškodovanec pozabil ključ v kontaktni ključavnici. Z dejanjem sta lastnika oškodovala za približno 800 evrov.

17-letnik je že bil obravnavan s strani policije, prav tako 13-letnik. 17-letnik je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Zoper 13-letnika pa so policisti podali poročilo na pristojno tožilstvo.