Črna kronika

Smrtonosna čudna rakija

Sašo Avramovič
26. 8. 2015, 17.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Miloš Milunović iz srbskega Mrčajevca je v nedeljo umrl v bolnišnici v Čačku po zastrupitvi s čudno rakijo. V bolnišnici je končala tudi trojica mladeničev, ki je popila isti napitek.

Arhiv Svet24

Štirje prijatelji so se prejšnji teden v četrtek popoldne zbrali v hiši Dragana Petrovića v Mrčajevcu, kjer je vsak popil malo rakije. »Sedeli so na dvorišču Draganove hiše. Slišalo se je rajanje, bili so zelo veseli in razpoloženi. Potem ko so popili prvo rakijo, je Dragan prinesel steklenico, v kateri naj bi bila po njegovem mnenju orehova rakija. Popili so malo, vsak po en kozarček,« je povedal Petrovićev sosed.

Policija je med preiskavo ugotovila, da je bila v steklenici mešanica slivovke, maka, trpotca, repinca ...

Mislili so, da ga je kap

Šestdesetletnemu Milošu Milunoviću je nato kmalu postalo slabo, zato so ga prepeljali v bolnišnico v Čačku, saj so mislili, da je doživel možgansko kap. Da je za vse kriva čudna rakija, so zdravniki posumili šele, ko se je istega dne zvečer nekaj prijateljev Petrovićeve hčerke začelo čudno obnašati, saj so tudi oni spili požirek ali dva istega napitka. Oče mladeniča, ki je prav tako tega večera pil čudno rakijo, je povedal, da se mladi pogosto zbirajo pri Petrovićevi hčerki na domu. »Moj mlajši sin je okoli 1.30 ponoči z nekim dekletom prišel domov in mi dejal, da je mojemu starejšemu sinu, staremu dvajset let, zelo slabo. Poklicali smo reševalce, jaz pa sem se odpravil do njega, da bi videl, kaj se dogaja. Niti vedel ni zase; ko sem ga klical, se sploh ni odzival,« je povedal njegov oče. Medtem se je domov vrnila njegova soproga in doživela šok. Videla je, da se mlajši sin čudno vede, govori sam s seboj, kot da bi z nekom razpravljal.

Arhiv Svet24

Trije so končali v bolnišnici

Od desetih mladeničev, ki so se zvečer zbrali pri Petrovićevi hčerki doma, jih je pet poskusilo rakijo, ki so jo našli na mizi, potem ko so se starejši razšli, trije so nato končali v bolnišnici. Med preiskavo je policija ugotovila, kaj je bilo pravzaprav v steklenici. Šlo je za čudno mešanico slivovke, maka, trpotca, repinca … Mešanico je mati Dragana Petrovića naredila kot neko zdravilo oziroma balzam proti revmu in sploh ni bil namenjen pitju.