Črna kronika

Tihotapec omamil otroke, da bi bili med vožnjo tiho

G.G.
25. 8. 2015, 15.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Agonija migrantov, ki se prebijejo čez makedonsko-grško mejo še zdaleč ni končana. Prebiti se morajo do na papirju obljubljene severne in zahodne Evrope. Velikokrat se obrnejo na tihotapce, ki jih naložijo v kombije in za mastne denarce odpeljejo del poti do želene destinacije.

Arhiv Svet24

Vozniki v kombije naložijo toliko ljudi, kolikor je prostora. Včasih so begunci tako natrpani, da komaj dihajo, nekateri so padli že v nezavest med vožnjo.

Dodaten problem jim predstavljajo otroci, ki med vožnjo ne morejo biti tiho. V nedeljo so tako avstrijski policisti na Gradiščanskem zasačili tihotapca, ki je imel v kombiju 30 prebežnikov. Med njimi je bilo nekaj otrok, ki so bili omamljeni. 37-letnega voznika, ki je priznal, da je omamil otroke, da bi bili tiho, so prijeli in strpali v pripor v Eisenstadtu.

Včeraj pa so avstrijski policisti v bližini Nickelsdorfa prijeli 45-letnega tihotapca ljudi. V sumljivo naloženem kombiju je bilo 21 afganistanskih državljanov, od tega dve ženski in šest otrok.

Glede na število migrantov, ki prek Grčije, Makedonije in Srbije drvijo v EU, bodo imeli avstrijski možje postave še ogromno dela s tihotapci.