Slovenija

Prihodnji teden o usodi dekana Logožarja

STA
25. 8. 2015, 14.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

O aferi s prodajo vsebine diplomskega dela študentke, v katero se je sredi poletja ujel dekan mariborske ekonomsko-poslovne fakultete (EPF) Klavdij Logožar, bo prihodnji teden razpravljal akademski zbor EPF. Zaposleni na fakulteti so sicer prejšnji teden začeli zbirati podpise pod izjavo, v kateri obsojajo prodajo diplome in zahtevajo ukrepanje.

Mediaspeed

Po razkritju časnika Dnevnik, da je Logožar leta 2008 brez vednosti študentke prodal vsebino njenega diplomskega dela Družbi za avtoceste v RS (Dars), je rektor mariborske univerze Igor Tičar konec julija pozval zdajšnjega dekana EPF k takojšnjemu odstopu s položaja. Logožar, ki se je prejšnji teden vrnil z dopusta, se na ta poziv še ni odzval, ne odgovarja pa tudi na vprašanja medijev.

Zaposleni na fakulteti so nad počasnim odzivanjem na afero razočarani. Kot je za STA povedala ena od zaposlenih na fakulteti, ki je želela ostati neimenovana, so v četrtek začeli zbirati podpise pod izjavo, v kateri terjajo takojšnje ukrepanje. Že v nekaj urah so kljub študijskim počitnicam pridobili 17 podpisov, od tega petih senatorjev, najbolj pa so veseli, da so še isti dan prejeli obvestilo Logožarja. V sporočilu, ki ga je poslal vsem zaposlenim na fakulteti, jih poziva k strpnosti.

Logožar, ki se je prejšnji teden vrnil z dopusta, se na poziv še ni odzval, ne odgovarja pa tudi na vprašanja medijev.

Takoj zatem je bil tudi napovedan sklic seje akademskega zbora EPF, zato so zbiranje podpisov začasno ustavili. Seja akademskega zbora na to temo bo 2. septembra ob 11. uri, je za STA danes povedal predsednik akademskega zbora Davorin Kračun. Dnevni red seje in posledično podrobnosti razprave še niso znane, zato ni jasno, ali bo akademski zbor glasoval o zaupnici dekanu.

Akademski zbor fakultete sestavljajo vsi visokošolski učitelji, znanstveni delavci in visokošolski sodelavci fakultete, svoje predstavnike imajo v njem tudi študenti. Po statutu Univerze v Mariboru je to eden od organov, ki lahko rektorju poda predlog za razrešitev dekana.