Črna kronika

Pri Slovenskih Konjicah odkrili 24 Pakistancev in Indijca

STA
12. 8. 2015, 12.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so v torek okoli 22. ure na avtocesti v bližini Slovenskih Konjic v kombiniranem vozilu, ki ga je vozil 22-letnik, odkrili 24 državljanov Pakistana in enega državljana Indije, ki niso imeli dovoljenja za prebivanje na območju EU, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

PMP Gruškovje

Vozniku, prav tako državljanu Pakistana, ki je imel dovoljenje za začasno prebivanje v Italiji, so policisti odvzeli prostost in mu zasegli vozilo. Zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Za omenjeno kaznivo dejanje je sicer zagroženih do osem let zaporne kazni.

Kot so napovedali na PU Celje, bodo ilegalne prebežnike vrnili nazaj na Madžarsko, od koder so bili namenjeni v Italijo.

Preiskovalnih sodnik na Okrožnem sodišču v Celju pa je medtem že odredil pripor za 49-letnega madžarskega voznika osebnega avtomobila, v katerem so policisti minuli teden odkrili štiri ilegalne prebežnike, prav tako državljane Pakistana. Tudi te so policisti odpeljali nazaj na Madžarsko, so še zapisali na PU Celje.