Črna kronika

Narkoman teroriziral celo družino

Luka Tetičkovič
3. 8. 2015, 19.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

»Tolkel me je po obrazu, trebuhu in telesu, vse dokler nisem izgubila zavesti. Nato me je polil z vodo in me skušal z britvico porezati po glavi.«

Profimedia

»Ta človek je pošast! Ubil mi je otroka! Droga ga je pokvarila, tepel je mene in zlorabljal vse okoli sebe. Mar mu je bilo samo za to, da je dobil svoje tablete in pivo, ni se zmenil za to, da so otroci lačni,« trdi Gorjana Milanović (36), mati dojenčka Darka, ki ga je oče Kurteši Kurtić (25) sredi junija pretepel do smrti.

»Posiljeval me je, ker z njim nisem želela imeti spolnih odnosov. Spomnim se dogodka, ko sem bila z Darkom noseča dva meseca. Kurta me je privezal na posteljo in me tepel po obrazu, trebuhu in telesu, vse dokler nisem izgubila zavesti. Nato me je polil z vodo in me skušal z britvico porezati po glavi,« je Milanovićeva povedala za Dnevni Avaz. Nadaljuje, da jo je dva meseca pred porodom skušal zabosti v trebuh, vendar je na srečo zgrešil in jo zabodel v stegno.

Na njih je ugašal cigarete

Ko jih ni tepel, jih je zlorabljal na drugačne načine. »Grizel nas je in na naših telesih ugašal cigarete. Otroci so polni opeklin,« nadaljuje Milanovićeva. Na dan, ko je ubil otroka, je Milanovićeva šla v trgovino, Kurtiću pa pustila mleko, da nahrani otroka. Ko se je vrnila, ji je cinično rekel, da sta se lepo igrala in da naj pusti otroka spati. »Ko sem vstopila v sobo, sem ugotovila, da je dojenček negiben, njegove ustnice pa so pomodrele.«

Z njegovo glavo je tolkel po mizi

Spomnimo. Kurtić je obtožen, da je v družinski hiši v Zemunu z udarci ubil svojega 15-mesečnega sina Darka Milanovića. Najprej mu je zlomil lobanjo, tako da je z njegovo glavo tolkel po mizi, nato pa ga je vrgel na tla in pretepel z rokami. Tožilstvo mu preti s štiridesetimi leti zaporne kazni.

Kurteši se je za zločin pokesal pred policijskimi preiskovalci. Na zaslišanju je povedal, da je pred usodnim trenutkom pil in vzel tablete proti depresiji, tako da se sploh ni zavedal, kaj počne. Vzrok njegovega grozodejstva naj bi bil sum, ki mu ni dal miru vse od pozne nosečnosti njegove partnerice. Ta je namreč tik pred porodom odšla do svoje družine v Obrenovac, kjer je tudi rodila.