Črna kronika

Ujeli hrvaško piromanko! Ubožica je požigala kot neumna...

T.C.
24. 7. 2015, 12.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Zaradi navdušenega podtikanja požarov na hrvaškem otoku Korčula je lokalna policija aretirala in pridržala 24-letno piromanko. Svoje veselje do poskočnih plamenčkov bo za nekaj časa dala na hladno, saj je na hladnem tudi ona.

Arhiv Svet24

Policija upravičeno sumi, da je 24-letnica, 21. julija okoli pol desete ure dopoldan v bližini gostinskega objekta, na dveh mestih, ob robu ceste, veselo zažgala suho travo in grmičevje, kar pa ji, navdušenki, ni prineslo zadostne radosti, pa je mimogrede pričarala ognjeno vzdušje tudi v skladišču gostilne, ker je pač bila v bližini in pri roki, pa še nekaj vžigalic je ostalo...

Reuters

Osebje gostilne njenih toplih nagibov ni najbolje razumelo, zato so v intervenciji skupaj z vaščani plamenčke hitro udušili, s tem pa pogasili tudi njen entuziazem


Noč je sicer prinesla nekoliko miru in s tem nižje temperature, a je bilo za omenjeno gospodično verjetno prehladno, saj se je že naslednji dan odločila, da se spet nekoliko pogreje. Beseda je dala besedo, vžigalnik pa ogenj, pa je okoli enajste ure dopoldan spet zagorela trava in tudi na grmičevje je bilo vredno pomisliti. Ker je pač tam.

Policija je sporočila, da je prizadevni gospodični uspelo upepeliti okoli 400 kvadratnih metrov trave, ki je nihče ne mara, intervenciji prostovoljnih gasilskih društev pa se gre zahvaliti, da se centralno ogrevanje po njeno ni razširilo še na okoliška polja. Veselica se je končala čez dobro uro in pol.

A kjer je volja, je tudi pot, deklič jo mahne v trgovino in se primerno oboroži za nočno predstavo. Ker ogrevanje ni dalo željenega učinka, se to pot odloči, da bo prostor in okolje primerno razsvetlila.

Reuters

Okoli enajste ure zvečer je na dvorišču družinske hiše priredila pravi šov. Plamenčki ognja so čarobno utripali ter polnili njeno srce in ker je pomislila, da je sreča končno na njeni strani, je z drhtečo ročico v nadstropju, kjer prebiva, primerno ognjeno dekorirala še zavese, vrata, posteljo in seveda klima napravo, saj res ne gre, da bi se prostor dodatno hladil, ko pa ga s takšnim trudom komaj uspela segreti...

Neverjetno, je najbrž pomislila, a lastnik hiše ni pokazal za njeno kulturno-umetniško instalacijo prav nobenega razumevanja, pa je ognjeno artistko prijavil policiji, ki je poklicala gasilce, deklico z vžigalicami pa so pospravili na hladno, še prej pa so ji izpraznili žepe, saj se je dokazala kot izjemno sposobna ter inovativna.

Sodnik ji bo kmalu pojasnil, da že tako pregretega ozračja nima smisla še dodatno segrevati...

Reuters