Črna kronika

Njo potolkel s kladivom, sebe zaklal!

Sašo Avramovič
24. 7. 2015, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Na kmetiji v srbski vasi Cvetojevac, ki leži v bližini Kragujevca, sta bili predvčerajšnjim zjutraj najdeni trupli zakoncev Miloslava (69) in Ljiljane (67) Živković.

Arhiv Svet24

Po prvih ugotovitvah med preiskavo je šlo za umor in samomor, ki naj bi se zgodila v noči na sredo. Predpostavlja se, da je Miloslav najprej s kladivom ubil svojo ženo Ljiljano, nato pa sodil še sebi, tako da si je zaril kuhinjski nož v vrat. Trupli so v sredo zjutraj našli sorodniki in bližnji sosedi, nihče pa si ne more niti predstavljati, zakaj je prišlo do družinske tragedije.

Arhiv Svet24

Ljiljana bi morala oditi na Zlatibor

Umrla Ljiljana bi sicer včeraj morala s svojim sorodnikom odpotovati na Zlatibor. »Odpravili smo se do njune hiše, da bi ugotovili, kaj je z Ljiljano, saj smo se spraševali, zakaj je ni. Klicali smo ju, a se nihče od njiju ni oglasil. Obe hiši sta bili zaklenjeni. Pogledali smo skozi okno in zagledali Miloslavove noge. Takoj smo vedeli, da je nekaj narobe,« je povedal Slobodan Vukajlović, eden od njunih sorodnikov in sosedov.

Slobodan je takoj poklical sinove umrlih zakoncev, ki živijo v Žirovnici. In ko je mlajši sin Miloš prišel do njune hiše, je najprej razbil steklo na vhodnih vratih, jih odklenil in vstopil v hišo, kjer je najprej zagledal truplo svojega očeta in takoj poklical policijo.

Arhiv Svet24

V preteklosti je imel težave z alkoholom

Prebivalci Cvetojevca so šokirani, spominjajo pa se, da je imel Miloslav v preteklosti težave z alkoholom in da je bil takrat problematičen, v zadnjem času pa naj bi alkohol opustil.

Dodali so, da se je v zadnjem mesecu Miloslav zelo čudno obnašal. »Z nikomer ni želel govoriti, samo molčal je. Včasih je bil, ko se je napil, zelo problematičen. Govoril je tudi, da bo pobil celotno vas, grozil je celo s puško. Policija mu je odvzela puško in pištolo. Večkrat je pretepel taščo in ji grozil, da jo bo ubil. Z njegovimi živci je bilo v zadnjem času zelo slabo,« so zaključili prebivalci Cvetojevca.

Arhiv Svet24