Črna kronika

Zakaj je Matjaž umoril Jasmino? Umor, ki je pretresel Zlatoličje!

Gabrijel Toplak
20. 6. 2015, 07.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Robert Plazar, lastnik okrepčevalnice Pub veseli Škotje v Zlatoličju na Dravskem polju v občini Starše, ki je tik ob regionalni cesti med Mariborom in Ptujem, bo včerajšnje jutro zagotovo še dolgo pomnil. Naletel je na grozljiv prizor.

Facebook

Umorjeno natakarico Jasmino Trčko je ob 5.24 v lokalu našel lastnik Robert Plazar. Zločin naj bi se, še neuradno, zgodil tik pred zaprtjem lokala, ko so gostje že odšli domov in sta bila v lokalu sama.

Zabodena z ostrim predmetom

V lokalu je nekaj pred pol šesto zjutraj naletel na umorjeno 24-letno natakarico Jasmino Trčko, takoj za tem je poklical tudi policijo.

Kot je včeraj povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl, so policisti po prihodu na kraj dogodka ugotovili, da je ženska umrla nasilne smrti.

»Osumljenega 31-letnega moškega so prijeli nekaj pred deveto uro v Mariboru in je trenutno v pridržanju. Natakarica je bila večkrat zabodena z ostrim predmetom. Osumljenec, prijeli smo ga nekaj pred 9. uro v Mariboru, je 31-letni moški iz okolice Maribora, ki se je po dosedanjih ugotovitvah poznal z žrtvijo,« je pojasnil Šadl in dodal, da bo več informacij znanih v naslednjem tednu, ko bo potekala nadaljnja kriminalistična preiskava.

Osumljenec, 31-letni Matjaž Debeljak iz Brunšvika, je trenutno v policijskem pridržanju.

Gabrijel Toplak

Matjaž je bil posebnež

Dogodek je pretresel številne domačine, ki so dopoldne s strahom postopali naokrog. Njihova menja o lokalu so bila deljena. Če so nekateri, predvsem mlajši, o lokalu govorili nadvse spoštljivo in da v njem ni nikoli prihajalo do izgredov ali česa podobnega, so bili odrasli nekoliko drugačnega mnenja. Starejša gospa, ki živi le nekaj hiš stran, je dejala, da o lastniku, kolikor je slišala od drugih, sicer ne more reči ničesar slabega, vendar jo je občasno v poznih večernih urah zbujala precej glasna glasba, ki so jo vrteli, pa tudi gostje so radi kričali.

V Brunšviku pa domačini včeraj o umoru še niso vedeli veliko. Vseeno nam je uspelo izvedeti, da naj bi Matjaž izhajal iz družine, v kateri je bil prisoten alkohol. Zato naj bi že v otroštvu veljal za posebneža, ki ni imel veliko prijateljev, saj ni bi bil preveč družabna oseba in se je držal bolj za sebe. »Matjaža sem spoznal že v osnovni šoli. Nisva se veliko družila, kolikor pa vem, je imel rad elektroniko. Večkrat je tudi tekmoval na kravjih dirkah v Brunšviku in mislim, da je enkrat ali dvakrat celo zmagal,« je povedal njegov znanec.