Črna kronika

Leopolda in Dragico mučili za borih 265 evrov

sr
20. 5. 2015, 17.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

76-letni Leopold in 71-letna Dragica sta doživela grozljivo izkušnjo. A na srečo se je Dragici uspelo rešiti primeža nepridipravov in poklicati policijo.

Arhiv Svet24

»Ubili vaju bomo! Takoj povejta, kje je denar. Kje je zlato?« so v ponedeljek ponoči v bližini kraja Velike Gorice na Hrvaškem zamaskirani lopovi grozili poročenemu paru. Leopold in Dragica sta bila ujetnika kot v kakšni napeti filmski kriminalki. Trije zamaskirani moški so očitno že dolgo opazovali hišo, saj jo dodobra poznali.

Najprej so s tekočim dušikom zamrznili ključavnico in jo tako pokvarili, da so lahko prišli v hišo. V hiši so izklopili elektriko, da par ni mogel sprožiti alarma. Po vsej hišo si prižgali sveče, nato pa so začelo rovariti po njej. Našli so 76-letnika in 71-letnico in niso oklevali. Takoj so ju začeli mučiti.

»Hitro so prišli v spalnico, kjer sta spala oče in mati. Oče se je še uspel nekako izmuzniti in je enega od njih udaril po glavi, a sta druga dva skočila nanj in ga začela tepsti,« je sin Leopolda in Dragice opisal napete trenutke.

Leopolda so tatovi vklenili v lisice in ga vrgli na posteljo. Z lepilnim trakom so mu zvezali noge, da se ni mogel premikati. Tudi Dragica se je zamaskirancem upirala, kolikor se je le mogla, zato so tudi njo zvezali z lepilnim trakom. »Na glavo so jima pritisnili vzglavnike in ju na tak način dušili. Niso želeli, da bi kričala in tako morda zbudila koga od sosedov,« pripoveduje sin. Potem je eden od tatov vklopil elektriko, da je lahko spustil rolete. Nato so pri lučeh nadaljevali raziskovanje hiše, da bi našli kaj vrednega.

V približno uri iskanja so dobili samo nekaj denarja in nakita, skupne vrednosti okoli 2000 kun oziroma 265 evrov. Našli so tudi tri Leopoldove lovske puške, a so jih skrili, da jih par ne bi mogel uporabiti. Žrtvama so zadali še nekaj udarcev in ju ozmerjali, nato pa so zbežali. Dragici se je potem hitro uspelo rešiti in poklicati policijo. Nepridipravom bodo sodili tudi za poskus uboja.