Črna kronika

Vzgojiteljica spolno zlorabljala 4-letnega fantka?

G.G.
29. 4. 2015, 09.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Vesti o spolnih zlorabah nad otroki se berejo kot najhujša grozljivka, tokrat pa o tovrstnem zločinu poročajo srbski mediji. Vzgojitelica v Čačku naj bi spolno zlorabila 4-letnega fanta.

Srbski Blic piše, da je omenjeni malček letos pozimi po vrnitvi z izleta svojo mamo vprašal, kakšen spolni organ ima. Mati mu je odgovorila, da majhnega in sinček je rekel, da ima takšnega tudi njegova vzgojiteljica v vrtcu in da je »vse tudi sam videl in poskusil«. Enake stavke je povedal tudi pred očetom, zato so se starši odločili, da zadevo prijavijo ravnateljici vrtca.

Po natančnem pogovoru s fantkom, naj bi prišli do celotne zgodbe. Pri Blicu trdijo, da so od zanesljivega vira izvedeli, da je vzgojiteljica fantka večkrat odpeljala v kopalnico, kjer se je slekla in njegovo glavo potisnila v svoje mednožje ter od njega zahtevala, da jo zadovolji.

Govori deček resnico? Pred različnimi ljudmi naj bi povedal povsem enako zgodbo, uporabil naj bi tudi iste besede. Kakšne dokaze imajo? Zaenkrat le fantovo zgodbo, drugih prič ni, vzgojiteljica pa je obtožbe zavrnila.

Toda kot smo videli v danskem filmu Lov, je potrebno tovrstne obtožbe obravnavati zelo pazljivo in sodbe ne sklepati prehitro, saj pot do resnice ni vedno enostavna ali pa si jo akterji "slikajo" v skladu s svojimi predsodki in željami..