Črna kronika

Pred newyorškim nočnim klubom zaboden košarkar Indiane

STA/J.P.
9. 4. 2015, 07.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Newyorška policija je zgodaj zjutraj v sredo pred nočnim klubom v predelu Chelsea aretirala dva košarkarja moštva lige NBA Atlanta Hawks zaradi oviranja preiskave, potem ko je 22-letni osumljenec zabodel košarkarja ekipe Indiana Pacers in njegovo zaročenko ter še eno žensko.

vszi

Do zmešnjave je prišlo pred razvpitim nočnim klubom 1Oak, kamor se hodijo zabavat slavni, med njimi Justin Bieber in Snoop Dogg. Klub je zato stari znanec policije, ki je morala tam že večkrat posredovati.

Po informacijah policije naj bi se košarkar Indiane Chris Copeland pred klubom ob štirih zjutraj prepiral z zaročenko Katrine Saltara. Pristopil je 22-letni Shezoy Bleary in prepir se je še bolj razvnel, nakar je Bleary potegnil nož.

Copelanda je zabodel v trebuh, njegovo zaročenko v roko in prsi, porezal pa je še 53-letno žensko, ki naj bi bila z njim. Obvladal ga je Copelandov šofer in ga pridržal do prihoda policije.

Cirkus pa se takrat še ni končal, saj naj bi košarkarja Atlante 30-letni Švicar Thabo Sefolosha in 32-letni Makedonec Pero Antić ovirala preiskavo. Kako natančno naj bi to počela, ni jasno, ampak policisti so se spravili tudi nanju in ju aretirali ter med drugim obtožili upiranja aretaciji.

Bleary si bo srečanje s slavnimi dobro zapomnil, saj so ga obdržali v zaporu in ga čaka zajetna obtožnica.

Sefolosha se je prvi znašel v lisicah, Antić pa naj bi mu skušal pomagati in je zagrabil enega od policistov. Oba sta v skopi izjavi sporočila, da se bosta borila proti obtožbam in bosta povedala, kaj je bilo, ob ustreznem času. Obenem sta se opravičila za negativno pozornost.

Njun odvetnik Alex Spiro je povedal, da ju sploh ne bi smeli aretirati, in izrazil prepričanje, da bodo ovadbe ovržene. Antića in Sefolosho so kmalu po aretaciji izpustili brez varščine in sta lahko sedela na klopi, ko je njuna ekipa isti večer premagala Brooklyn Nets.

Indiana je storila enako z Knicks brez Copelanda, ki je ostal v bolnišnici. Skupaj z zaročenko okrevata in sta v stabilnem stanju. Bleary pa si bo srečanje s slavnimi dobro zapomnil, saj so ga obdržali v zaporu in ga čaka zajetna obtožnica.