Črna kronika

Z očetom vred se je zvrnil v potok

mr
7. 4. 2015, 17.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

10. Na območju Laškega so neznanci ukradli za okrog 1000 evrov bukovih drv, ki jih je lastnik imel pripravljene za odvoz.

9. Velenjski policisti so na Kersnikovi ulici obravnavali vlom v stanovanje. Lastnik pogreša darilni bon in nekaj drobnarij.

8. S cisterne za prevoz gnojevke, ki je bila parkirana pred hišo v okolici Novega mesta, so neznanci ukradli črpalko. Kmet je s tatvino oškodovan za okrog 2000 evrov.

7. Neznani storilec, ki je v Kopru vlomil v parkirano osebno vozilo in iz notranjosti ukradel dve prazni torbici, je lastnici povzročil za okrog 400 evrov škode.

6. Pomurski policisti so raziskali lanski vlom v prostore Dvorca Rakičan, od koder je storilec ukradel 200 vstopnic za javno prireditev Noč čarovnic. Na delu je bil 37-letni državljan Madžarske, ki bo za podvig nagrajen s kazensko ovadbo zaradi velike tatvine.

5. Koprski policisti so prejeli obvestilo, da pijani 22-letni Ljubljančan v enem od tamkajšnjih lokalov razmetava stole, hodi po mizah in preti varnostniku. Mladi pijanček se ni pomiril niti ob prihodu patrulje na kraj, nasprotno, tudi policistom je začel groziti in jih izzivati k pretepu. Možje postave so ga pomirili šele z uporabo prisilnih sredstev, ali natančneje, »sredstev za vezanje«. Pri tem se je v postopek vmešal 22-letni Novomeščan in začel policiste odrivati. Tudi zoper njega so modri angeli uporabili »sredstva za vezanje«. Oba »petelinčka« sta prenočila na policijski postaji, po streznitvi pa sta bila odpravljena s plačilnimi nalogi. Ljubljančan je zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru »nabral« za 960 evrov prekrškov, Novomeščan pa za 731 evrov.

4. Celjski policisti so na Razlagovi ulici obravnavali vlom v kombinirano vozilo. Storilec je iz predala ukradel 15 evrov, precej več škode pa je lastniku povzročil z razbitjem stekla na vratih kombija.

3. Ljubljanski policisti so pred Intersparom na Viču obravnavali drzno tatvino. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznanka proti plačilu mimoidočim ponujala prerokovanje. Na njene limanice sta se ujela moški in ženska, ki sta šarlatanki vnaprej plačala 50 evrov, po končanem prerokovanju pa je jasnovidka hotela še 50 evrov. In medtem ko sta naivneža iskala denar, ju je okradla še za 40 evrov in nakit v vrednosti nekaj sto evrov, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

2. Gorenjski policisti so na avtocesti proti Ljubljani obravnavali 33-letnega voznika tovornega vozila slovenskega prevoznika, ki med vožnjo ni upošteval omejitev hitrosti, vozil je na prekratki varnostni razdalji, uporabljal kartico drugega voznika, hkrati pa je na prenosniku gledal ameriško komedijo Jonesovi. Sledila je drakonska globa.

1. Tržiški policisti so obravnavali 17-letnega voznika avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal v potok. Premladi voznik je v avtu prevažal še očeta in dva mladoletnika. Jekleni konjič je bil v nesreči povsem uničen, voznik in potniki pa so jo na srečo odnesli brez resnejših poškodb. Policisti so o vožnji 17-letnika obvestili pristojno okrajno sodišče, očeta pa kaznovali z globo, ker je omogočil vožnjo avtomobila osebi brez vozniškega dovoljenja. (mr | foto: Profimedia)