Črna kronika

Taksista so prerešetali

Ž.K.
15. 3. 2015, 20.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V četrtek zvečer so v enem izmed beograjskih naselij našli truplo 41-letnega taksista Ćira Treneskega. Motiv za umor je še vedno neznan.

Arhiv Svet24

Srbski policisti trenutno še ne vedo, kdo in zakaj je v 41-letnega taksista Ćira Treneskega izstrelil več nabojev in ga ubil. Do zdaj so ugotovili le, da so umorjenega nazadnje živega videli okoli 18.30, ko se je odpeljal proti naselju Glogonjski rit.

Ali je drugi mrtvi moški povezan s taksistovo usodo, še ni znano.

V tem času prek radijske povezave ni prevzel nobenega naročila, kar pomeni, da je morilca verjetno pobral na ulici. Njegovo truplo so našli ob 20.15, morilec pa je poskušal ukrasti tudi avto, a je že po nekaj metrih zapeljal v jarek, kjer je vozilo tudi zapustil. Kmalu po tem, ko se je novica o smrti razširila v javnosti, so se na kraju zločina začeli zbirati taksisti družbe, za katero je Ćiro vozil kar 18 let. Za srbske medije so ga opisali kot mirnega družinskega človeka, ki ni bil nikoli v navzkrižju z zakonom. P navedbah kolegov naj bi v vsem času kot taksist naredil le en prekršek. Bil je poročen in imel 20-letno hčerko. Še preden so policisti uspeli dodobra začeti preiskovalno dejavnost, pa so v bližini našli še eno truplo.  (ž. k.)

Poudarek: Morilec je Ćiru v prsi izstrelil več nabojev.