Črna kronika

Slovenska smučarka, ki je otroku zapeljala čez obraz, se je sama javila policiji

G.G.
20. 2. 2015, 17.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Slab teden po nesreči na koroškem smučišču Heiligenblut je razkrito, od kod prihaja smučarka, ki je z ostrim robnikom smučke nehote zapeljala preko obraza 7-letnega fanta.

Elizabeth Peutz / KleineZeitung

Na policijsko postajo v Mariboru sta včeraj zakorakali 48-letna Mariborčanka in njena 16-letna hčerka, piše Kleinezeitung. Priznali sta, da je ena od njiju po nesreči zapeljala čez obraz 7-letnega Laurina, ki je pred tem padel pri vožnji z vlečnico. Ob slabi vidljivosti in zaradi naklona smučarki, ki sta bili za fantom na vlečnici, nista mogli videti nesrečneža, ki je ležal na snegu oziroma se mu nista mogli dovolj hitro izogniti.

Sporna pa ni bila sama nesreča, ampak domnevni pobeg smučarke oziroma smučark. Fant je krvavel in klical na pomoč, zato njegov oče ni razumel, kako da smučarki tega nista opazili.

Mariborčanki sta policiji razložili, zakaj nista odšli do dečka in sta se z vlečnico odpeljali naprej. Videli naj bi, da so ob dečku že reševalci, ki mu nudijo prvo pomoč, zato sta se odločili, da se ne vračata. Če bi želeli pobegniti, se ne bi po šestih dneh sami prijavili policiji, še dodajata.

Otroka so sicer po nesreči s helikopterjem prepeljali na urgenco v Celovcu. Zašili so mu globoko rano od brade do vratu. Ker fant dobro okreva, bo lahko kmalu zapustil bolnišnico.