Črna kronika

Ubila se je na svoj rojstni dan

uk
15. 2. 2015, 11.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Elizabeth Outram iz Velike Britanije se je obesila v svojem stanovanju, potem ko so jo televizijske kamere ujele pri kraji v trgovini. Imela je psihične težave.

Elizabeth so posneli v oddaji Ujeti na kamero, ko je kradla v trgovini TK Maxx. Elizabeth je zamenjala ceni na dveh jaknah, pri tem pa so jo ujeli varnostniki in snemalna ekipa, ki je v trgovini snemala resničnostni šov. Elizabeth je trpela za hudo obliko depresije vse od leta 2007, večkrat je imela tudi napade panike. Njena sestra je povedala, da je bila zaradi tega travmatizirana. Snemalna ekipa jo je namreč, po sestrinih besedah, še po dogodku nadlegovala.

Čeprav jim je povedala, da ima psihične težave, je niso pustili pri miru. Šele nekoliko pozneje so ji poslali sporočilo, da bodo posnetke uporabili in da jim tega ne more preprečiti. Elizabeth je poskušala narediti samomor že lani, ko je vzela večje količino antidepresivov. Takrat so jo uspeli rešiti, tokrat, na svoj trideseti rojstni dan, pa je bilo prepozno. Njen psihiater je povedal, da je Elizabeth dala ogromno na svojo samopodobo in je čutila, da je to zanjo hud udarec.

Po njeni smrti se je televizijska hiša odločila, da posnetka ne bo predvajala.