Črna kronika

Novorojenčica umrla v rešilcu, ker so bile bolnišnice prenatrpane

G.G.
13. 2. 2015, 14.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

S prenapolnjeni bolnišničnimi sobami se ne soočajo le na ljubljanskem kliničnem centru, ampak tudi drugod po Evropi. Na Siciliji je včeraj umrla novorojenčica, ker kar v treh bolnišnicah naj ne bi našli prostih postelj.

Reuters

Dojenčica Nicole je na svet privekala v zasebni kliniki v Catanii. Ker je imela težave z dihanjem, so zdravniki sred noči poklicali na intenzivni oddelek bližnjih bolnišnic in od povsod dobili isti odgovor. Dojenčice ne morejo sprejeti, ker nimajo prostora.

Z rešilcem so jo nato peljali do sto kilometrov oddaljene Raguse. A stanje se ji je poslabšalo in njeno življenje se je hitro končalo.

Njena mati je ogorčena. Zahteva, da zadevo preiščejo in ugotovijo, ali res ni bilo prostora v omenjenih bolnišnicah. Hitro je reagirala tudi ministrica za zdravje Beatrice Lorenzin in odredila preiskavo.

Italijanski mediji navajajo še drugo plat zgodbe. Menda so starši malčice vztrajali, da jo odpeljejo v bolnišnico v Raguso. Če bi jo odpeljali do bližnjih bolnišnic, bi jo ti morali zaradi kritičnega stanja zagotovo sprejeti.