Črna kronika

Pijani voznik v nesreči 'poškodoval' štiri osebe

G.G.
11. 2. 2015, 14.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Alkohol pogosto botruje k prometni nesrečam na naših cestah. Tako je bilo tudi včeraj v naselju Cunkovci na severovzhodu Slovenije.

Dolenjski list

Zgodilo se je takole. 23-letni moški je nekaj pred 15. uro v bližini Cunkovcev pripeljal do križišča s prednostno glavno cesto in ni upošteval pravila prednosti v križišču. Brezglavo je z avtom zapeljal na prednostno cesto. In to prav v trenutku, ko je iz smeri Ptuja po prednosti cestu pravilno pripeljala 40-letna voznica osebnega avtomobila.

Trčenje je bilo neizogibno. S prednjim delom svojega vozila je trčila v prednji desni bočni del osebnega avtomobila povzročitelja. Obe vozili je po trčenju odbilo z vozišča in sta obe obstali šele na polju.

V trčenju se je voznica osebnega avtomobila hudo telesno poškodovala, povzročitelj pa lažje. Oba so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor. V vozilu povzročitelja so se lahko telesno poškodovali tudi vsi njegovi sopotniki 25-letni moški in tri ženske, stare 18, 17 in 16 let. Vse štiri so z reševalnimi vozili prepeljali v SB Ptuj, so sporočili s PU Maribor.

Policisti so kaj hitro ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,46 mg/l alkohola. Policisti ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.