Črna kronika

Po napadu morskega psa je izkrvavel na plaži

G.G.
9. 2. 2015, 07.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V vodah ob obali Avstralije se nadaljuejo napadi morskih psov. Tokrat je bil njihova žrtev 41-letni japonski državljan Tadaši Nakahara. »Odgriznil mu je nogi, zato je hitro izkrvavel,« je dejal župan mesta Ballina, kjer se je zgodil ta napad.

Twitter

Morski pes je plavalca napadel v plitvini, tako da so ga deskarji in drugi plavalci hitro odnesli na plažo Shelly Beach, ki se nahaja 700 kilometrov severno od Sydneya, in mu nudili prvo pomoč. Toda bilo je prepozno. Nesrečnik je izgubil že preveč krvi. Umrl je pred očmi svojih prijateljev.

Lastnica bližnjega lokala je povedala, da je morski pes priplaval med deskarji in napadel svojo žrtev v plitvini. Očividci dodajajo, da je bil beli morski pes dolg med 3,5 in štirimi metri.

Le nekaj ur prej so iz druge plaže, 30 kilometrov oddaljeni od Shelly Beacha, poročali o napadu morskega psa na deskarja. V tem primeru je morski pes deskarja »le« ogrizel, nakar se je lažje poškodovani deskar sam odpeljal do bolnišnice po pomoč.

V Avstraliji so vse bolj zaskrbljeni zaradi napadov morskih psov. Septembra lani je »veliki beli« je v Byron Bayu pokončal 50-letnega britanskega turista.