Črna kronika

Srhljivo klanje v Mariboru

Gabrijel Toplak
4. 2. 2015, 07.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po podatkih policije je 36-letni tujec pred lokalom z nožem zabodel v vrat 32-letnega domačina in mu povzročil tako hude poškodbe, da se zdravniki še borijo za njegovo življenje. Kriminalistična preiskava se nadaljuje, bližnji stanovalci pa niso slišali ničesar.

Še nedavno med številnimi mlajšimi nadvse priljubljen gostinski lokal Avenija na Kardeljevi cesti 85 v Mariboru je bil po naših podatkih v noči na torek prizorišče surovega napada.

Po podatkih mariborskih policistov, tako tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl, sta se v ponedeljek nekaj minut pred polnočjo pred enim od gostinskih lokalov sprla 32-letni Mariborčan in 36-letni tujec. »Med prepirom je slednji z nožem, ki ga je imel pri sebi, zabodel Mariborčana v vrat in mu povzročil posebno hudo telesno poškodbo. Poškodovanega so prepeljali v UKC Maribor, kjer se zdravniki borijo za njegovo življenje.Osumljenca so policisti prijeli in ga pridržali, preiskava pa se nadaljuje,« je zapisal Šadl.

Neuradno naj bi se prepir začel že v notranjosti lokala, v spopadu pa sta bila udeležena Senegalec Sow Mor in kot žrtev Mariborčan Aljaž Žarn.

Včeraj dopoldne je bil lokal razmeroma prazen. Poleg natakarjev so v njem izstopale le štiri odrasle osebe v bližini točilnega pulta, ki so prežale prav na vse. Ob mojem vstopu pa »hladen tuš« ...

Gospa srednjih let, dva večja moška in strežno osebje so me že pri vratih najprej celega pregledali ter me po tem, ko so ugotovili, da najverjetneje nisem povsem »običajen« gost, saj sem v roki nosil fotoaparat, kar naenkrat glasneje ogovorili: »Kaj iščeš tukaj? Če ne misliš ničesar spiti, lokal zapusti. Pa da te ne bi videli, da zunaj kaj fotografiraš.« In ko sta pozneje predme stopila še omenjena »velikana«, sem po njunem izrazu na obrazu brez težav sklepal, da bo najbolje, če odidem.

Sicer pa o dogodku včeraj dopoldne niso vedeli veliko povedati niti bližnji stanovalci niti tamkajšnji gostinci. »Res stanujem blizu, vendar nisem ničesar videla ali slišala. Navadila sem se že, da mladina večkrat ponoči razgraja ali kriči, zato podobnim situacijam ne posvečam več pretirane pozornosti,« je dejala starejša gospa.

Čeprav sta že vajeni, da se domačini pogosto razgovorijo o neprijetnostih, ki jih v bližini lokala povzročajo mlajši, tudi poštni uslužbenki v poslovalnici, ki je tik nasproti lokala, včeraj nista vedeli ničesar. Presenečeno so proti lokalu pogledovali tudi drugi ljudje, ki so se sprehajali mimo, a so si bili vsi enotni v eni zadevi, in sicer, da je pred tem lokalom pogosto zelo hrupno, zato se na vsak krik ne »ozirajo« več.

Arhiv Svet24