Črna kronika

V požaru pri Ponikvi škode do 100.000 evrov

STA
22. 12. 2014, 11.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V Slatini pri Ponikvi je v nedeljo zvečer v celoti zgorel hlev, v katerem gojijo piščance. Prostor je bil sicer prazen, ker so ga počistili ter pripravljali in ogrevali za vzgojo novih piščancev. Po prvih ocenah bi lahko škoda znašala tudi do 100.000 evrov. Kriminalisti bodo ogled pogorišča opravili danes.


Celjski policisti so konec minulega tedna obravnavali tudi nekaj nekaj tatvin in vlomov. V petek je lastnica v stanovanjski hiši na Cesti na Dobrovo v Celju zalotila dva vlomilca, ki sta iz hiše odnesla zlatnino, ročne ure in nekaj gotovine. Policisti so v neposredni bližini zaznali osumljena, ki sta poskušala pobegniti, jima odvzeli prostost in ju pridržali, v nadaljevanju ju bodo še kazensko ovadili.

V Jagočah pa je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Pogrešajo starinsko orožje in srebrnino. Škodo ocenjujejo na dobrih 3500 evrov.

Tudi sobotno dogajanja so zaznamovali vlomi v stanovanjske hiše. V Matkah je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel za okoli 1500 evrov pohištva.

V Primožu pri Šentjurju pa je storilec prav tako vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel nekaj gotovine ter več kosov zlatnine.

V zadnjih treh tednih je bilo vlomljeno tudi v stanovanjsko hišo Ob Koprivnici v Celju. Storilci so ukradli več denarja v različnih valutah, več kosov ženskega nakita in vrednejšo moško uro.