Črna kronika

Mali Filip s puško ubil svojo osemletno sestro Heleno

Črt Kaker
16. 12. 2014, 21.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Mali Filip (4) je v roke prijel lovsko puško svojega očeta in pri tem po nesreči ubil svojo osemletno sestro Heleno.

Arhiv Svet24

Srbijo pretresa družinska tragedija, ki se je pripetila v nedeljo pozno popoldne v Resniku, zaselku na južnem obrobju Beograda. Darko, oče štiriletnega Filipa in osemletne Helene, se je vrnil z lova in v sobi čistil svojo lovsko puško. Za trenutek je pustil otroka sama, saj se je odpravil v zgornje nadstropje hiše, v kateri živi skupaj z ženo Jeleno in njenimi starši. Nekaj minut zatem je močno počilo.

V družinski hiši so še vedno beograjski kriminalisti, ki opravljajo preiskavo. 

V tem času sta se Filip in Helena igrala v dnevni sobi. »Filip se je nekako prikradel do lovske puške, jo prijel v roke in po nesreči izstrelil naboj, ki je v področje glave zadel sestrico Heleno, ki je bila v trenutku mrtva,« je dejal vir blizu preiskave. Starša, ki sta takoj prihitela v dnevno sobo, sta hčerko našla v mlaki krvi. Takoj sta poklicala reševalce, ki pa so lahko le potrdili Helenino smrt. »Dobesedno ji je odprlo glavo, v trenutku je bila mrtva,« je medijem dejal eden izmed reševalcev.

V družinski hiši so še vedno beograjski kriminalisti, ki opravljajo preiskavo. Kot je sporočil pristojni tožilec, je treba razjasniti določene okoliščine, ki so pripeljale do tragedije. Po poročanju srbskih medijev očetu grozi kazenska ovadba, ker ni primerno zaščitil orožja, za katerega je imel sicer vsa potrebna dovoljenja pristojnih organov. Sosedje nesrečne družine so v hudem šoku, kot so dejali, je bil Darko vzoren oče, ki je imel svoja otroka neznansko rad. »Darko si tega ni zaslužil,« je s solzami v očeh dejala soseda in družinska prijateljica.