Črna kronika

Zverinsko ubita Zorica končno dočakala pravico?

M.R.
29. 11. 2014, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po petih mesecih od »mafijskega umora« 32-letne Zorice Škrbić so kriminalisti pridržali prve osumljence.

Svet24

Organi odkrivanja in pregona so včeraj na območju ljubljanske policijske uprave opravili več hišnih preiskav, ki so povezane z ugrabitvijo in nasilno smrtjo 32-letne Zorice Škrbić. Začasno so odvzeli prostost sedmim osebam, med njimi naj bi bila tudi razvpita brata Velimir in Dalibor Lipovac z ljubljanskega Viča.

Na ljubljanski policijski upravi so za zdaj z informacijami skopi. Pojasnili so le, da so na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili osem hišnih preiskav, in sicer zaradi suma ugrabitve, mučenja, uboja in pomoči pri teh kaznivih dejanjih, preiskavo, ki z uporabo klasičnih in prikritih ukrepov intenzivno poteka od konca junija, pa usmerja specializirano državno tožilstvo.

Spomnimo. 26. junija nekaj pred 19. uro so ljubljanski policisti prejeli obvestilo o ugrabitvi ženske v Trnovem. Zakrinkana moška sta jo na Ziherlovi cesti pred športnim društvom Partizan zbila s kolesa in jo pred očmi mimoidočih, medtem ko je vpila na pomoč, strpala v belo alfo s koprskimi registrskimi oznakami. Naslednje jutro so v vasici Podpeč v občini Brezovica našli hudo poškodovano žensko, ki je še pred prihodom reševalcev na kraj umrla, belo alfo pa nedaleč stran – zažgano.

Pokojna je bila partnerica Dejana Vidmarja, ki so mu na ljubljanskem okrožnem sodišču sodili zaradi vpletenosti v tako imenovani »rop stoletja« – praznenja sefov SKB banke v središču Ljubljane v noči na 1. november 2005. Sodniki so Vidmarju v začetku junija prisodili 15 let zapora in stransko denarno kazen v višini 1,3 milijona evrov, sodba pa še ni pravnomočna.
Kot rečeno, naj bi bila med pridržanimi za čas zbiranja obvestil, kar lahko traja največ 48 ur, brata Lipovac, strah in trepet ljubljanskega Viča, ki pa naj bi bila le izvajalca, ne tudi naročnika.

V preteklosti sta bila že večkrat obsojena zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, povezovali pa so ju tudi s še vedno nerazrešenim umorom 23-letnega Gregorja Trajkova, ki je konec septembra 2007 obležal ustreljen v mlaki lastne krvi pred vhodom v domačo hišo na Predjamski cesti na Viču.