Črna kronika

Kandidatka za voznico ga je srknila za pogum

M. R.
24. 11. 2014, 17.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Svet24

10. V okolici Ilirske Bistrice je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je ukradel za 100 evrov zlatnine ter nekaj zbirateljskih bankovcev in kovancev različnih držav.

9. Z delovišča v Črnomlju so neznanci odtujili 49 gradbenih plošč, vrednih okrog 1200 evrov.

8. Štajerski policisti so v Močni ustavljali voznika avtomobila, ki je vozil od Pernice proti Lenartu, vendar se je junak na znake policistov požvižgal. Še več, pohodil je plin in vijugal po cesti ter onemogočal, da bi ga modri angeli ustavili. Pred Lenartom so ubežnika nato le prestregli in mu odredili alkotest, saj je smrdel po žlahtni kapljici, a ga je odklonil. Možakar se je v postopku začel razburjati, hkrati pa je zagrozil, da bo z drugim avtomobilom nadaljeval pot. Policistom tako ni preostalo drugega, kot da ga pridržijo do streznitve. Sledijo globe in obisk sodnika.

7. Novogoriški policisti iščejo nepridiprava, ki je v nakupovalnem središču na bankomatu našel 100 evrov, ki jih je oškodovanka pozabila po opravljenem dvigu, in jo popihal v neznano.

6. Na Ulici talcev v Novem mestu so vandali poškodovali vhodna vrata izobraževalne ustanove in povzročili za okrog 1000 evrov škode.

5. V Desklah je neznani umetnik z grafiti porisal fasado podjetja in lastnikom povzročil za okrog 400 evrov škode.

4. Kranjskogorski policisti so kazensko ovadili 39-letnega domačina, ki je goljufal pri prodaji avtomobila. Možakar se je prek spleta dogovoril z žrtvijo, da mu bo prodal avto in prikolico. Posel sta potrdila s podpisom pogodbe in plačilom are, nato pa 39-letnik za kupca ni bil več dosegljiv ...

3. V okolici Čepnega so tatovi domačinu ukradli 400 kilogramov jabolk. Škode je za okrog 120 evrov.

2. V Postojni sta domačina začela psovati mater natakarici, ker jima ni želela postreči alkohola. Policisti so jima izdali plačilni nalog, nedolgo zatem pa so ju oglobili še enkrat, saj sta skakala po cesti in ovirala promet. Zaradi kopice kršitev sta pijančka prespala na policijski postaji.

1. Štajerski policisti so med poostrenim nadzorom nad šolami vožnje na območju Maribora na Titovi cesti prestregli 25-letno kandidatko za voznico, ki jo je spremljal učitelj vožnje, in ji odredili preizkus alkoholiziranosti. Izkazalo se je, da je mladenka vozila pod vplivom žlahtne kapljice: alkotest ji je nameril 0,07 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Modri angeli so ji kajpak takoj prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kandidatka za voznico tako ni mogla pristopiti k izpitni vožnji, ki jo je čakala za vožnjo, med katero so jo ustavili policisti. To je bila namreč njena zadnja ura vožnje pred sklepnim dejanjem, izpitom. Predpisana sankcija za ugotovljeni prekršek je globa v višini 300 evrov.