Črna kronika

Milena Zavašnik noče v zapor

M.R.
24. 11. 2014, 17.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Mama enega najbolj razvpitih slovenskih ubežnikov Roberta Tomasa Zavašnika je zaprosila za alternativno prestajanje enoletne zaporne kazni.

Arhiv Svet24

Milena Zavašnik je bila maja na ljubljanskem sodišču spoznana za krivo zatajitve oziroma natančneje, da si je nezakonito prisvojila stroje v vrednosti 112.000 evrov, ki sta jih med decembrom 2003 in decembrom 2005 s sinom Robertom Tomasom Zavašnikom najela od lizinške hiše Hypoleasing, d. o. o.

Robert Zavašnik (zoper njega kazenski postopek zaradi zatajitve še poteka) je v poslu nastopal kot direktor Rota, Milena Zavašnik pa kot prokuristka družbe. Ker obrokov nista plačevala, je lizingodajalec odstopil od pogodb in zahteval vrnitev polpriklopnika, dveh strojev za brizganje plastike in dozirno-sušilnega sistema, česar pa Zavašnikova nista storila.

O zaprosilu po alternativnem prestajanju kazni zapora na sodišču še niso odločili. Hišni pripor za mamo Zavašnik sicer ne pride v poštev, saj je bila obsojena na zapor, daljši od devet mesecev, druga možnost je vikend zapor, tretja pa delo v splošno korist družbe.