Črna kronika

Pošastni Joža posilil 11-letnico in ubil soseda

G.G.
21. 11. 2014, 13.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

43-letni Josef Denac iz okolice Varaždina je devet let preždel v zaporu zaradi uboja soseda. Na prostost so ga spustili leta 2012, avgusta letos pa je posilil 11-letno dekle.

Arhiv Svet24

Prebivalci vasi v bližini Varaždina so zgroženi. Menijo, da takšna pošast nima kaj iskati na svobodi. Njihove mnenje deli tudi njegova bivša soproga, ki pravi, da je Josefa, ki so ga domači kličali Joža, potrebno do konca življenja strpati v za zapahe.

Avgusta letos je namreč 43-letni Denac izkoristil priložnost in zagrabil neko 11-letno deklico, ki se je na varaždinskem sprehajališču malce oddaljila od staršev. S svojimi kremplji jo je odvlekel v grmovje in posilil, vse skupaj pa posnel z mobilnim telefonom. Policisti so ga prijeli dva dni po zločinu, državno tožilstvo pa je včeraj zoper njega podalo obtožnico. Če bo obsojen, ga čaka 15 letna zaporna kazen.

Hrvaška predsedniška kandidatka za kemično kastracijo pedofilov

Kandidatka HDZ za predsednico Hrvaške Kolinda Grabar-Kitarović je medtem izjavila, da ne zavrača kemične kastracije pedofilov kot skrajnega ukrepa proti povratnikom. Na Hrvaškem so namreč ugotovili, da zakon registriranim pedofilom ne preprečuje zaposlitve na delovnih mestih, kjer so lahko v stiku z otroki.

Grabar-Kitarovićeva je napovedala, da si bo prizadevala za spremembe zakona in ostrejše kazni za pedofile, še posebej povratnike. Ob tem je omenila tudi kemično kastracijo po vzoru nekaterih članic EU.
Kemično kastracijo predpisuje zakon na Poljskem, medtem ko v Nemčiji, Franciji, Veliki Britaniji ter na Češkem in Švedskem obstaja možnost kemične kastracije, če z njo soglaša pedofil, danes piše hrvaški dnevnik Večernji list. Izjavo Grabar-Kitarovićeve so objavili ob 25. obletnici konvencije ZN o pravicah otrok, ki so jo obeležili v četrtek.