Črna kronika

Novomeščan iz potapljajočega avta rešil voznico

M.J.
18. 11. 2014, 14.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na parkirišču pri novomeški bolnišnici je 27-letni Novomeščan iz potapljajočega avta, ki je v bližnji Težki potok z njegove brežine zdrsnil zaradi razmočenosti zemljišča, v ponedeljek rešil 59-letno voznico. Požrtvovalni Novomeščan je zabredel do vozila, v katerega je že vdirala voda, z velikim naporom odprl njegova vrata in iz njega rešil voznico.

Arhiv Svet24 (simbolna fotografija)
Škoda v gospodarstvu je ocenjena na 2,7 milijona evrov.

Z novomeške policijske uprave so sporočili, da so policisti ugotovili, da je voznica svoje vozilo parkirala ob vozišču oz. na peščeno-travnati brežini potoka, še preden ga je zapustila, pa je to zaradi razmočenosti zemljišča začelo drseti po njej.

Avtomobil se je nato prevrnil in na boku pristal v vodi, hkrati pa ga je začelo odnašati proti bližnjemu izlivu Težkega potoka v Krko. Voznico, ki je začela klicati na pomoč, je slišal mlajši moški in takoj zabredel v potok. Ženski je pomagal iz vode, njen avto pa je medtem potonil.

Za 59-letnico so kasneje poskrbeli reševalci, 27-letnega pogumneža pa bo v prihodnjih dneh sprejel direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin in se mu zahvalil za junaško ter odločno ukrepanje v trenutkih, ko je bilo ogroženo človeško življenje, so še sporočili z novomeške policijske uprave.