Črna kronika

Na bovškem v zdrsu umrla 78-letna planinka

STA/J.P.
4. 10. 2014, 20.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na območju Prehodavcev v občini Bovec je planinka nekaj po 13. uri iz neznanega vzroka padla v globino in zaradi hudih poškodb umrla. Reševalci Gorske reševalne službe Bovec so planinko spustili do mesta, kjer jo je posadka Slovenske vojske s helikopterjem prepeljala v dolino, je zapisano na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Dolenjski list

Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dogodka ugotovili, da se je pokojna 78-letna ženska iz okolice Celja v družbi svojega moža namenila iz smeri Špičja proti prevalu Prehodavci. Na ozkem grebenu ji je zdrsnilo, zaradi česar je zgrmela v globel, globine približno 30 metrov, kjer je obležala mrtva.

Na ozkem grebenu ji je zdrsnilo, zaradi česar je zgrmela v globel, globine približno 30 metrov, kjer je obležala mrtva.

Policisti so o nesreči obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici in dežurno okrožno državno tožilko. Dežurna zdravnica Zdravstvenega doma Tolmin je za pokojno odredila sanitarno obdukcijo, policisti pa bodo o nesreči s poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici, so sporočili iz Operativno-komunikacijskega centra Nova Gorica.