Črna kronika

Kruti napadi na slovenske policiste

L.T.
3. 10. 2014, 06.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Deana Marsiča, ki so ga iskali zaradi napada z nožem na policista, so prijeli v Izoli. Podoben primer v Novi Gorici.

Policija je 37-letnega Marsiča iskala od srede zgodaj zjutraj, ko je policistoma Policijske postaje Izola preprečil izvedbo uradnega dejanja, enega izmed njiju pa med varnostnim pregledom z nožem porezal po roki in ga huje poškodoval. 

PP Izola

Marsič je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter kaznivega dejanja hude telesne poškodbe.

O podobnem primeru upiranju policistom pa poročajo iz Nove Gorice, kjer je 57-letnik z očitnimi znaki alkoholiziranosti kršil javni red in mir v eni izmed trgovin. Ko so na kraj dogodka prispeli varuhi postave, ni želel sodelovati v policijskem postopku, pravzaprav se mu je odločno uprl. Med drugim je nakazal, da bo z roko udaril policistko, ki pa se ji je udarcu uspelo izmakniti. Policista sta ga nato obvladala z uporabo prisilnih sredstev, ob tem pa sta utrpela lažje telesne poškodbe, zaradi katerih sta poiskala pomoč v Zdravstvenem domu Nova Gorica.

Nasilneža so kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, in sicer zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Poleg tega so mu zaradi kršenja javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

PP Izola

Novogoriška policijska uprava je sporočila tudi nekaj statističnih podatkov. V prvih osmih mesecih letošnjega leta so obravnavali 4 kazniva dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter 6 kaznivih dejanj napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti.