Črna kronika

FOTO: V trčenju z avtobusom umrl 46-letni Matej Štivan

STA/J.P./G.G.
25. 9. 2014, 08.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Nekaj pred 7. uro se je v križišču Dunajske ceste z Baragovo ulico v Ljubljani pripetila huda prometna nesreča. Mestni avtobus je z Dunajske zavijal levo na Baragovo in pri tem motoristu zaprl pot. Motorist je zaviral in se prevrnil ter trčil v avtobus. Poškodbe so bile tako hude, da je umrl na kraju nesreče. Po naših informacijah gre za 46-letnega Mateja Štivana, glavnega organizatorja akcije Srce Sloveniji, v kateri so zbirali sredstva za šolske potrebščine in nakup hrane za socialno ogrožene otroke.

Facebook

Arhiv Svet24

Po do sedaj znanih podatkih, je voznik motornega kolesa vozil po Dunajski cesti proti Črnučam. Istočasno pa je voznik avtobusa LPP, ki je vozil proti centru mesta, z Dunajske ceste zavijal levo na Baragovo ulico in motoristu zaprl pot.

Voznik motornega kolesa je pričel zavirati, zaradi česar se je prevrnil in z motorjem drsel po vozišču ter nato trčil v avtobus. Motorist je na kraju, zaradi posledic poškodb, umrl.Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec. O ugotovitvah prometne nesreče, bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. 

Arhiv Svet24

Za Matejeve svojce in prijatelje je danes zelo žalosten dan

»Matej je bil prečudovit človek, iskren prijatelj, dobričina, vedno nasmejan, poln energije, pripravljen na akcijo, zanesljiv in še in še,« je dejal njegov prijatelj Miha Markovič. »Aktivno je sodeloval pri humanitarni akciji Srce Sloveniji. Ne samo to...bil je, skupaj z Andrejo Nagode, gonilna sila projekta. Brez njega in Andrej projekta ne bi speljali, sploh pa ne tako zelo uspešno,« je še dejal Miha.

»V društvu ni imel posebne funkcije. Bil je, kot mnogi naši člani, s srcem in dušo predan društvu in aktivnostim, ki jih društvo izvaja. S tem pa je pripomogel, da smo lahko uspešno izvajali projekte in pomagali tistim, ki so pomoč najbolj potrebovali. In to je Matej počel s srcem,« nam je sporočil Miha. 

Arhiv Svet24